Airbus reduce producţia de avioane A350, pe fondul pierderilor trimestriale peste aşteptări

Grupul aerospaţial Airbus a anunţat joi o nouă reducere a producţiei de avioane A350, pe fondul pierderilor trimestriale peste aşteptări provocate de pandemia globală. Compania a încheiat tot joi un acord de investiţii cu guvernul spaniol, în schimbul păstrării locurilor de muncă, transmite Reuters, potrivit News.ro. 
Economica.net - vin, 31 iul. 2020, 05:29
Airbus reduce producţia de avioane A350, pe fondul pierderilor trimestriale peste aşteptări

Acţiunile Airbus au închis joi, 30 iulie, în urcare cu aproape 2%, compania anunţând că speră să evite consumarea de numerar în semestrul al doilea, după ieşiri de capital de 4,4 miliarde de dolari în trimestrul al doilea, din cauza scăderii livrărilor de avioane.

”Considerăm că va fi o redresare lungă şi lentă”, a declarat directorul general Guillaume Faury, adăugând că traficul aerian creşte, dar mai lent decât se aştepta anterior,  potrivit News.ro. 

Criza a afectat în mod special cererea pentru avioanele mari, destinate curselor pe distanţe lungi, care se va redresa cel mai lent după revenirea cererii la niveluri normale, aşteptată de Airbus să aibă loc până în 2023-2025.

Airbus a anunţat că a redus producţia de avioane A350 la cinci aparate pe lună, după ce o redusese de la 9,5 la 6 în aprilie.

Măsura a fost anunţată la o zi după ce compania americană Boeing a anunţat noi reduceri ale producţiei de avioane 787 şi 777, care concurează cu A350 pe piaţa avioanelor destinate curselor pe distanţe lungi.

Airbus aplică un plan de desfiinţare a 15.000 de locuri de muncă la nivel global, reprezentând 11% din forţa sa de muncă, pentru a face faţă crizei care va reduce producţia cu 40% în următorii doi ani, comparativ cu nivelul nterior crizei.

Tot joi, guvernul spaniol şi Airbus au convenit măsuri pentru susţinerea sectorului aerospaţial şi reducerea la minimum a locurilor de muncă pierdute, în urma unei întâlniri între premierul Pedro Sanchez şi directorul general al grupului, Guillaume Faury.

“Ambele părţi consideră esenţial să promoveze o serie de iniţiative pentru întărirea întregului sector din Spania şi industriile auxiliare ale acestuia”, au anunţat Airbus şi guvernul, într-un comunicat comun,  potrivit News.ro. 

Afectat de impactul pandemiei de Covid-19, grupul Airbus, la care guvernul spaniol deţine o participaţie de 4%, a anunţat că va concedia circa 900 de muncitori din Spania, în cadrul restructurării a 15.000 de locuri de muncă la nivel mondial, provocând proteste de amploare în faţa fabricilor.

Te-ar mai putea interesa și
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Cafeaua nu se va ieftini prea curând, pentru că fermierii vietnamezi aşteaptă contracte mai avantajoase
Preţurile la cafea îşi vor continua ascensiunea meteorică, în condiţiile în care vremea nefavorabilă, şi mai ales decizia cultivatorilor din Vietnam de a mai aştepta înainte de a-şi vinde......
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte ...
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...