Airbus va anunţa 200 de comenzi pentru noul model A321 – Reuters

Grupul aeronautic european Airbus va lansa luni versiunea pentru distanţe lungi a modelului său A321neo, sperând să atragă noi clienţi şi să-şi depăşească pe acest segment rivala Boeing, transmite Reuters.
Economica.net - lun, 17 iun. 2019, 08:24
Airbus va anunţa 200 de comenzi pentru noul model A321 - Reuters

Lansarea are loc la Salonul aeronautic de la Bourget (Paris), care se desfăşoară în perioada 17-23 iunie.

Producătorul european va anunţa săptămâna aceasta că a obţinut aproximativ 200 de comenzi pentru noul model – A321XLR – au declarat pentru Reuters surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

Analiştii avertizează că Airbus şi Boeing s-ar putea confrunta anul acesta cu o reducere a comenzilor din cauza încetinirii economiei globale, a escaladării tensiunilor comerciale şi a incertitudinilor politice. Cei doi giganţi aerieni se confruntă şi cu propriile lor probleme.

Grupul aeronautic american a fost puternic afectat după ce companiile aeriene au decis să suspende zborurile avioanelor Boeing 737 MAX din motive de securitate, după tragediile aviatice din Indonezia şi Etiopia.
Între timp, Airbus este implicat într-un scandal legat de corupţie şi mită.

Analiştii se aşteaptă ca la evenimentul de la Paris să fie făcute 400-800 de comenzi pentru aeronave comerciale, faţă de 959 anul trecut, la Salonul aeronautic de la Farnborough (Marea Britanie).

Modelul Airbus A321XLR cu un singur culoar va fi omologat să zboare până la 8.300 de kilometri şi va fi mult mai eficient din punctul de vedere al consumului de combustibil.

Grupul aeronautic european se confruntă cu noi dificultăţi la cele mai bine vândute avioane – Airbus A321 – care se produc la fabrica din Hamburg, Germania, chiar dacă unii furnizori au început să livreze mai rapid motoarele pentru aceste modele.

Compania şi-a menţinut obiectivul de a livra anul acesta 800 de aeronave comerciale, necesare pentru a-şi îndeplini ţintele financiare, dar a anunţat că acum acest obiectiv va include şi livrarea a 18 avioane A220, de la recent achiziţionata firmă Bombardier CSeries.

Anul trecut, Airbus a raportat vânzări de 67 de miliarde de euro şi a avut aproximativ 129.000 de angajaţi pe plan global.

Airbus este lider european în furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de luptă şi de transport şi a avioanelor dedicate misiunilor, precum şi numărul unu în Europa în ceea ce priveşte programul spaţial şi a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni în spaţiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrică din România, o investiţie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu două motoare H215, primul aparat fiind aşteptat să iasă de pe linia finală de asamblare în 2018.

Te-ar mai putea interesa și
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Copraag Entrepreneur de către Ubitech Construcții
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Ubitech Construcții S.R.L. intenționează să preia Copraag Entrepreneur S.R.L., informează instituția prin intermediul unui comunicat......
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru economie pot fi uriașe
Modificările climatice vor ține turiștii în camere. Zilele „bune” de petrecut afară scad, iar pierderile pentru ...
Anul 2024 se anunță unul bun pentru destinațiile de vârf din sudul continentului, susținând economiile Spaniei, Portugaliei ...
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
Conglomeratul german BASF are un nou CEO
La încheierea Adunării Anuale a Acţionarilor 2024 care s-a desfășurat astăzi, Markus Kamieth a fost numit preşedinte ...
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale
Guvernul a aprobat astăzi cele două acte normative care permit plata în avans pe luna mai a pensiilor și a altor drepturi ...
Executivul a aprobat, în şedinţa de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor şi a altor ...