Airbus va prelua diviziaBombardier care produce avioanele serie C, până în luna iulie

Tranzacţia prin care grupul aeronautic european Airbus va achiziţiona o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series, ar putea fi finalizată până la Salonul aeronautic de la Farnborough, Marea Britanie, din această vară, au declarat pentru Bloomberg surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.
Economica.net - vin, 16 mart. 2018, 19:08
Airbus va prelua diviziaBombardier care produce avioanele serie C, până în luna iulie

Aprobarea autorităţilor anti-trust va fi acordată mai devreme decât estimau cele două companii, deoarece nu există probleme legate de concurenţă, susţin sursele.

Finalizarea mai rapidă a acordului ar permite Airbus să înceapă să comercializeze avioanele C-Series alături de propriile sale modele din familia A320 la Farnborough, cel mai mare Salon aeronautic din lume, care începe în 16 iulie.

Deşi analiştii se aşteptau ca evenimentul care se desfăşoară în sud-vestul Londrei să fie dominat de Boeing, care urma să lanseze un nou avion de mărime medie, numit 797, se pare că firma americană va avea nevoie de mai mult timp pentru producerea acestui model.

În octombrie, Airbus a acceptat să achiziţioneze o participaţie majoritară la CSeries Aircraft Limited Partnership, divizia grupului canadian Bombardier care produce şi vinde avioanele C-Series. Tranzacţia nu generează costuri pentru Airbus, care obţine 50,01% din CSeries Aircraft Limited Partnership, au anunţat cele două companii.

Deşi Bombardier va pierde controlul diviziei, unde a investit şase miliarde de dolari pentru dezvoltarea avioanelor, asocierea cu Airbus va fi benefică datorită reducerilor de costuri şi a reţelei de vânzări mai bune.

Pentru avioanele cu 110 şi 130 de locuri, Bombardier nu avea nicio comandă în următoarele 18 luni, iar în SUA compania canadiană este ameninţată de o posibilă taxă vamală de 300% pentru avioanele serie C, în urma plângerilor Boeing.

Şeful Airbus, Tom Enders, a declarat că firma s-a oferit să asambleze unele aeronave destinate operatorilor aerieni americani la fabrica sa din Alabama, SUA, astfel încât Bombardier nu va mai putea fi acuzată că primeşte subvenţii de la statul canadian şi astfel face concurenţă neloială.

Avioanele serie C concurează cu Boeing 737 şi Airbus A320.

În februarie, Guvernul canadian a anunţat că acordă împrumuturi de 372,5 milioane de dolari canadieni (297 milioane de dolari SUA) pentru avioanele serie C şi un alt program aeronautic al Bombardier.

Te-ar mai putea interesa și
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Mark Mobius: Bitcoin s-ar putea prăbuși sub 10.000 de dolari în 2023
Bitcoin s-ar putea prăbuşi la 10.000 de dolari, o scădere de peste 40% faţă de preţurile actuale, a declarat joi investitorul veteran Mark Mobius pentru CNBC....
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a adoptat plafonul de preț de 60 de dolari pe baril pentru petrolul rusesc
Uniunea Europeană a fost de acord cu impunerea unui plafon de preț al petrolului rusesc la 60 de dolari pe baril, deschizând ...
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate în privința restricțiilor
Xi Jinping este de acord că varianta Omicron a coronavirusului este mai puțin letală, ceea ce permite mai multă flexibilitate ...
Varianta Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2 este mai puţin letală, prin urmare ea permite ''mai multă flexibilitate'' ...
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiștii Last Generation din Germania anunță că își vor intensifica protestele începând de luni
Activiştii pentru climă Last Generation din Germania plănuiesc să reia şi să intensifice protestele începând de luni ...