Ajutoare de minimis pentru companii de peste 46 mil.lei, în perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, pentru promovare

Operatorii economici pot beneficia, în perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, de scheme de ajutor de minimis în valoare totala de aproximativ 46,3 milioane de lei pentru promovare, conform unui proiect publicat de Ministerul Economiei, Comertului si Turismului.
Economica.net - vin, 17 apr. 2015, 05:49
Ajutoare de minimis pentru companii de peste 46 mil.lei, în perioada 1 iulie-31 decembrie 2015, pentru promovare

Schema de ajutor de minimis ‘Participarea operatorilor economici la târguri si expozitii internationale în strainatate’ sustine operatorii economici în procesul de promovare a exporturilor, prin acordarea de ajutoare pentru acoperirea costurilor de participare la târguri comerciale în vederea lansarii unui produs nou sau existent pe o piata noua într-un alt stat membru sau într-o tara terta.

Valoarea totala a ajutoarelor care vor fi acordate în cadrul schemei, pe întreaga durata de aplicare a acesteia, este de maximum 40 de milioane de lei, scrie Agerpres.

Numarul maxim al operatorilor economici care beneficiaza de sprijin prin aceasta schema este de 700 iar numarul de participari ale unui operator economic la târguri internationale, cu sprijin de la bugetul de stat, este de maximum 4 pe an.

Schema de ajutor de minimis ‘Organizarea de misiuni economice si actiuni de promovare a exportului în strainatate’.

are ca scop sustinerea actiunilor operatorilor economici pentru promovarea produselor si serviciilor românesti pe pietele externe de interes. MECT va acorda un ajutor de minimis numai dupa ce va verifica respectarea regulii cumulului, respectiv daca suma totala a ajutoarelor de minimis primite pe parcursul unei perioade de 2 ani fiscali si în anul fiscal în curs de întreprinderea unica, fie din surse ale statului sau ale autoritatilor locale, fie din surse comunitare cumulata cu valoarea finantarii solicitate nu depaseste pragul de 200.000 euro, respectiv de 100.000 euro, daca operatorul economic efectueaza transport de marfuri în contul tertilor sau contra cost.

Numarul maxim al operatorilor economici care beneficiaza de sprijin prin prezenta schema este de 400. Selectia si evaluarea organizarii de misiuni economice si actiuni de promovare în strainatate se vor efectua de MECT. Valoarea totala a ajutoarelor care vor fi acordate în cadrul schemei, pe întreaga durata de aplicare a acesteia, este de maximum 6 milioane lei.

Cea de-a treia schema ‘Realizarea de studii de piata si pe produse, inclusiv pentru obiective complexe’ sustine operatorii economici în procesul de promovare a exporturilor prin acordarea de ajutoare pentru acoperirea costurilor aferente realizarii studiilor pentru lansarea unui produs nou sau existent pe o piata noua într-un alt stat membru sau într-o tara terta.

Selectia studiului de piata sau pe produs se va efectua de catre o comisie de selectie numita prin ordin al ministrului Economiei, Comertului si Turismului. Valoarea totala a ajutoarelor care vor fi acordate în cadrul schemei, pe întreaga durata de aplicare a acesteia, este de maximum 300.000 lei.

De ajutoare de minimis pot beneficia companiile care au în obiectul de activitate operatiuni de export, nu sunt firme împotriva carora a fost emisa o decizie de recuperare a unui ajutor de stat, nu se afla în procedura de executare silita, închidere operationala, dizolvare, lichidare, insolventa colectiva si nu sunt considerate în dificultate. De asemenea, firmele trebuie sa faca dovada ca au depus, în prealabil, garantia de participare în valoare de 2.000 lei si au obtinut rezultate pozitive privind eficienta participarii la târguri si expozitii.

Te-ar mai putea interesa și
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările sub aşteptări şi alţi factori, transmit Kyodo şi Reuters, relatează......
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul maghiar anunță că ia în calcul să intervină în prețurile carburanților
Guvernul de la Budapesta nu exclude o intervenţie asupra preţului la carburanţi şi va discuta problema la întâlnirea ...
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul estimat (Video)
Nicușor Dan: Am finalizat lucrările la cuva Lacului Mare din Parcul Cişmigiu, cu două săptămâni înainte de termenul ...
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a informat, vineri, că au fost finalizate lucrările de reparaţii la cuva ...
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt de 45%, respectiv 30% – 82%
CFR S.A.: Stadiul lucrărilor de tip Quick Wins între staţiile Tălmaciu – Sibiu și Teiuş – Războieni sunt ...
Lucrările de reparaţii de tip Quick Wins aflate în desfăşurare pe cei 22,20 de kilometri de cale ferată între staţiile ...