Aktor, despre rezilierea contractului pe Autostrada Sebeş – Turda: zvonuri nefondate. La finele săptămânii ne vedem cu ministrul Transporturilor

Top-managementul Aktor se va întâlni cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc la finele acestei săptămâni, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii firmei de construcţii cu acţionariat grecesc. Şeful Transporturilor îi chemase la sediul ministerului încă de luni, 25 martie, pentru a discuta despre problemele de pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda şi nu excludea varianta rezilierii contractului cu firma elenă.
Anemona Andone - joi, 28 mart. 2019, 19:32
Aktor, despre rezilierea contractului pe Autostrada Sebeş - Turda: zvonuri nefondate. La finele săptămânii ne vedem cu ministrul Transporturilor

Ministrul Transporturilor a spus săptămâna trecută la Alba Iulia că este nemulţumit de felul în care s-a mobilizat constructorul pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, el adăugând că deşi plăţile sunt efectuate la zi, antreprenorul grec Aktor S.A. are probleme legate de plata subcontractorilor români.

Tot atunci, şeful Transporturilor menţiona că reprezentantul grec al antreprenorului din partea firmei-mamă fusese convocat luni, 25 martie, la sediul Ministerului Transporturilor pentru a avea „o discuţie foarte tranşantă” despre ritmul lucrărilor, mai ales că aceeaşi firmă a câştigat contractul de execuţie pentru un tronson din şoseaua de centură a Bucureştiului, la profil de autostradă.

Ministrul nu a exclus o reziliere a contractului cu firma care lucrează pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, dacă aceasta nu va respecta graficele asumate, până în luna aprilie.

Conform informaţiilor ECONOMICA.NET, luni nu a mai avut loc nicio întâlnire între ministru şi managerii constructorului grec. De asemenea, săptămâna aceasta se mai vehicula ideea unei iminente rezilieri a contractului pentru lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, precum şi posibilitatea ca firma din Grecia să nu mai primească nici contractul pentru lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii constructorului grec au catalogat aceste informaţii drept „bârfe” şi „zvonuri nefondate”.

„Contractul pentru lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda este în derulare şi continuăm să colaborăm cu autorităţile române. La fel şi în cazul lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Am fost chemaţi să semnăm contractul iar procedura este în derulare”, spune Mary Andreadi, director comunicare corporate al grupului Ellaktor, din care face parte Aktor.

Aceasta a adăugat că top-managementul Aktor are programată o întâlnire cu ministrul Transporturilor la finele acestei săptămâni.

Tot la finele acestei săptămâni, mai exact vineri, premierul Viorica Dăncilă are programată întâlnire cu premierul Greciei, Alexis Tsipras.

Te-ar mai putea interesa și
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Campania de vaccinare anti-COVID: 71.922 de persoane imunizate în ultimele 24 de ore
Comitetul naţional pentru imunizarea anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost administrate 71.922 de doze de vaccin, dintre care 54.818 - Pfizer, 8.481 - AstraZeneca şi 8.623 -......
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
BCE va încetini achiziţiile de obligaţiuni, pe fondul redresării campaniei de vaccinare
Banca Centrală Europeană va încetini până în iulie ritmul achiziţionării de obligaţiuni şi va indica la finalul ...
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Cîţu: Nu există un grup de lucru la MS care să verifice metodologia de raportare a deceselor COVID
Premierul Florin Cîţu a declarat că nu există un grup de lucru la nivelul Ministerului Sănătăţii privind raportarea ...
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
Trafic intens la intrarea în Bucureşti de pe A1 şi A2
 Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că, duminică după-amiaza, se circulă în condiţii de aglomeraţie, ...