1EUR = 4.8419 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Aktor, despre rezilierea contractului pe Autostrada Sebeş - Turda: zvonuri nefondate. La finele săptămânii ne vedem cu ministrul Transporturilor

Top-managementul Aktor se va întâlni cu ministrul Transporturilor Răzvan Cuc la finele acestei săptămâni, au spus pentru ECONOMICA.NET reprezentanţii firmei de construcţii cu acţionariat grecesc. Şeful Transporturilor îi chemase la sediul ministerului încă de luni, 25 martie, pentru a discuta despre problemele de pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda şi nu excludea varianta rezilierii contractului cu firma elenă.

28 mar, 2019 | | ECONOMICA.net

Ministrul Transporturilor a spus săptămâna trecută la Alba Iulia că este nemulţumit de felul în care s-a mobilizat constructorul pe lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, el adăugând că deşi plăţile sunt efectuate la zi, antreprenorul grec Aktor S.A. are probleme legate de plata subcontractorilor români.

Tot atunci, şeful Transporturilor menţiona că reprezentantul grec al antreprenorului din partea firmei-mamă fusese convocat luni, 25 martie, la sediul Ministerului Transporturilor pentru a avea "o discuţie foarte tranşantă" despre ritmul lucrărilor, mai ales că aceeaşi firmă a câştigat contractul de execuţie pentru un tronson din şoseaua de centură a Bucureştiului, la profil de autostradă.

Ministrul nu a exclus o reziliere a contractului cu firma care lucrează pe lotul 2 al autostrăzii Sebeş – Turda, dacă aceasta nu va respecta graficele asumate, până în luna aprilie.

Conform informaţiilor ECONOMICA.NET, luni nu a mai avut loc nicio întâlnire între ministru şi managerii constructorului grec. De asemenea, săptămâna aceasta se mai vehicula ideea unei iminente rezilieri a contractului pentru lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda, precum şi posibilitatea ca firma din Grecia să nu mai primească nici contractul pentru lotul 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud.

Contactaţi de către ECONOMICA.NET, reprezentanţii constructorului grec au catalogat aceste informaţii drept "bârfe" şi "zvonuri nefondate".

"Contractul pentru lotul 2 din Autostrada Sebeş – Turda este în derulare şi continuăm să colaborăm cu autorităţile române. La fel şi în cazul lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud. Am fost chemaţi să semnăm contractul iar procedura este în derulare", spune Mary Andreadi, director comunicare corporate al grupului Ellaktor, din care face parte Aktor.

Aceasta a adăugat că top-managementul Aktor are programată o întâlnire cu ministrul Transporturilor la finele acestei săptămâni.

Tot la finele acestei săptămâni, mai exact vineri, premierul Viorica Dăncilă are programată întâlnire cu premierul Greciei, Alexis Tsipras.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO