Al-Assad îl acuză pe Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria

Preşedintele sirian Bashar al-Assad l-a acuzat pe premierul turc Recep Tayyip Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria, porivit unor fragmente dintr-un interviu pentru presa turcă publicate miercuri pe site-ul şefului statului sirian, relatează AFP.
Economica.net - mie, 03 apr. 2013, 11:16
Al-Assad îl acuză pe Erdogan că nu a spus adevărul despre conflictul din Siria

„De la începutul crizei din Siria, Erdogan nu a spus nici măcar un cuvânt adevărat”, a declarat al-Assad pentru jurnalişti de la postul turc Ulusal şi ziarul Aydinlik.

Interviul cu al-Assad a fost efectuat marţi şi urmează să fie difuzat integral vineri, potrivit site-ului preşedintelui.

Guvernul condus de către Erdogan reclamă plecarea de la putere a lui al-Assad şi îi susţine pe rebeli în conflictul care s-a soldat, potrivit ONU, cu peste 70.000 de morţi începând din martie 2011.

Turcia găzduieşte pe teritoriul său aproximativ 200.000 de refugiaţi sirieni.

Potrivit altui fragment, preşedintele sirian a calificat un recent atentat în care a fost ucis un cunoscut demnitar religios sunnit, favorabil regimului său, drept un act vizând provocarea unui „conflict interconfesional”.

În acest atentat sinucigaş, comis pe 21 martie la Damasc, a fost ucis atât şeicul Mohammad Said al-Bouti, cât şi alte 48 de persoane. Regimul a dat vina, la vremea respectivă, pe „terorişti”, un termen prin care îi desemnează pe rebeli.

„Demnitari religioşi, inclusiv şeicul al-Bouti, au avut un rol-cheie în zădărnicirea unui plan vizând un război interconfesional. De aceea, ei (rebelii) l-au asasinat pe al-Bouti, iar două zile mai târziu şi pe alt demnitar religios, la Alep. Anterior, ei au mai ucis clerici”, a subliniat preşedintele sirian.

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...