1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Al doilea PPP din România: spaniolii şi turcii au mai rămas în cursa pentru spitalul Dr. Grozovici

Doi din patru investitori au mai rămas în cursa pentru spitalul Dr. Grozovici, al doilea proiect prin parteneriat public - privat lansat de Guvernul Viorica Dăncilă. Aceştia sunt spaniolii de la Ribera Salud Infrastructura şi turcii de la Kayi.

03 apr, 2019 | | ECONOMICA.net

"Sunt două societăţi care au intrat în faza a doua şi acum pregătesc ofertele: una din Spania şi una din Turcia", a declarat miercuri Ion Ghizdeanu, preşedintele Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză la ZF Live.

Patru investitori au depus iniţial oferte pentru atribuirea contractului de parteneriat public-privat pentru realizarea Clinicii Multifuncţionale "Dr. Calistrat Grozovici".

Ofertele pentru acest prim proiect strategic de investiţii în parteneriat public-privat din domeniul sănătăţii, depuse la Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, sunt analizate de către o Comisie de evaluare, care include şi experţi cooptaţi, reprezentanţi ai partenerului public, respectiv Institutul Naţional de Boli Infecţioase "Prof. Dr. Matei Balş".

La această licitaţie s-au înscris candidaţi din Canada, Turcia, Spania şi România, respectiv :
1. RIBERA SALUD INFRAESTRUCTURA S.L.U. - cu terţi susţinători RIBERA SALUD SA, ELCHE CREVILLENTE SALUD S.A.U. şi TORREJON SALUD S.A., din Spania
2. INTERHEALTH CANADA LIMITED, din Canada
3. KAYI INSAAT SANAYI VE TICARET AS, din Turcia
4. Asocierea CENTRUL MEDICAL POLICLINICO DI MONZA SRL (lider asociere) şi PESSINA CONSTRUZIONI (asociat), din România.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză a publicat pe 8 ianuarie anunţul pentru atribuirea contractului de parteneriat public privat pentru realizarea clinicii multifuncţionale Doctor Calistrat Grozovici.

Valoarea proiectului este estimată la 650 milioane de lei (138 milioane de euro), noua unitate spitalicească urmând să fie proiectată şi construită în doi ani si jumătate. 

Durata contractului este de 17,5 ani, din care 2,5 ani pentru proiectare şi construcţie, iar restul de 15 ani sunt pentru operare.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO