1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Imobiliare

Al treilea mall Bel Rom şi-a cerut insolvenţa

 Grupul Bel Rom a cerut insolvenţa parcului de retail Hello Shopping Park din Bacău, deschis în 2008, acesta fiind al treilea proiect deţinut de dezvoltatorii belgieni în România care ar urma să intre în insolvenţă, după cele de la Craiova şi Focşani.

03 iul, 2013 | Mediafax

Hello Shopping Park are printre chiriaşi Real hypermarket, Baumax, Altex şi Staer şi este construit pe un teren de peste 100.000 de metri pătraţi. Suprafaţa construită este de 51.100 metri pătraţi, fiind cel mai mare parc de retail din Bacău. Investiţia alocată dezvoltării s-a ridicat la 60 de milioane de euro.

Firma Bel Rom Cinci SRL, prin intermediul căruia a fost dezvoltat parcul de retail, a cerut insolvenţa, potrivit unui dosar înregistrat marţi la Tribunalul Bucureşti. Deocamdată instanţa nu a stabilit un termen de judecare a dosarului.

Firma avea la finele anului 2011 datorii de aproape 200 de milioane de lei (45 milioane de euro).

Hello Shopping Park este cel de-al cincilea parc de retail pe care Bel Rom Real Estate l-a inaugurat în România, iniţial fiind denumit European Retail Park.

În iunie a intrat în insolvenţă firma Bel Rom Şapte, care deţine centrul comercial Promenada Mall din Focşani şi anterior mall-ul Electroputere din Craiova, dezvoltat de firma K&S Development deţinută tot de investitorii belgieni.

Bel Rom a mai dezvoltat parcuri comerciale la Sibiu, Târgu-Mureş sau Brăila, vândute în perioada 2007-2009.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO