1EUR = 4.7231 RON | Bucureşti 28 º

Companii

Al treilea oraş din România care cumpără autobuze hibrid

Primăria Târgovişte a lansat vineri, 22 februarie, licitaţia pentru achiziţia a 28 de autobuze hibrid, cu o valoare estimată de 52 de milioane de lei (11 milioane de euro). Oraşul din Dâmboviţa este al treilea din ţară care cumpără astfel de mijloace de transport în comun, dupa Baia Mare şi Satu Mare.

23 feb, 2019 | | ECONOMICA.net

Cele 28 de autobuze hibrid diesel-electric ar urma să fie livrate în Municipiul Târgoviște în termen de 12 luni. De asemenea, acestea vor avea o garanţie de 60 de luni sau 500.000 km.

Companiile interesate să participe la licitaţie trebuie să aibă cifra de afaceri anuală în 2017, 2016, 2015 mai mare sau cel puţin egală cu 100 milioane de lei.

De asemenea, ofertantul trebuie să facă dovada că în ultimii trei ani raportaţi la termenul limită de depunere a ofertelor a livrat produse similare, în valoare cumulată de cel puţin 50 milioane de lei, fără TVA.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 2 aprilie, acestea urmând să fie evaluate până pe 2 august, conform anunţului publicat pe platforma de achiziţii publice SICAP.

Pentru achiziţia autobuzelor hibrid, Primăria Târgovişte a depus cerere de finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile.

Şi Primăria Baia Mare a lansat în octombrie anul trecut licitaţie pentru achiziţia a 21 de autobuze hibrid, termenul pentru depunerea ofertelor fiind prelungit până luna viitoare.

Pe 8 februarie, Primăria Satu Mare a lansat la rândul său o licitaţie pentru autobuze hibrid de capacitate medie şi mare, cu o valoare estimată de 29,89 milioane de lei.

Şi Primăria Bucureşti vrea să cumpere 130 de autobuze hibrid, valoarea estimată a investiţiei fiind de 195 milioane de lei. În studiul de oportunitate a achiziţiei, reprezentanţii Primăriei Capitalei spun că autobuzele hibrid nu sunt încă folosite în transportul zilnic de călători, dar că mai multe oraşe din ţară vor să cumpere astfel de mijloace de transport mai puţin poluante.

Ei amintesc şi de testarea autobuzelor hibrid de la Mercedes Benz şi Solaris (galerie foto) pe străzile din Bucureşti, Satu Mare, Piteşti, Galaţi, Iaşi, Oradea, Brăila.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO