Albalact dă 0,159 de lei pe fiecare acţiune proprie din pachetul de 3%, pe care îl răscumpără prin bursă

Albalact (ALBZ), unul dintre cei mai mari trei producători de lactate din România, oferă este de 0,159 lei pentru fiecare din acţiunile proprii, pe care le va cumpăra între 11 februarie şi 4 martie, potrivit unui comunicat al companiei trimis la  ECONOMICA.NET. Valoarea totală a ofertei depăşeşte 3,1 milioane de lei.
Adrian N. Ionescu - joi, 06 feb. 2014, 22:07
Albalact dă 0,159 de lei pe fiecare acţiune proprie din pachetul de 3%, pe care îl răscumpără prin bursă

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat oferta publică a Albalact (ALBZ) de cumpărare a unui pachet de de 19.581.000 de acțiuni emise de societate, ce reprezintă 3% din capitalul social al Albalact, potrivit unui comunicat al companiei trimis la  ECONOMICA.NET.

Achiziția de acțiuni de către Albalact (ALBZ) face parte din programul de răscumpărare de acțiuni aprobat prin Hotărârea Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății, în octombrie 2013, cu scopul reducerii capitalului social.

După finalizarea răscumpărării, se va supune aprobării acționarilor societății reducerea capitalului social prin anularea acțiunilor proprii care au făcut obiectul răscumpărării. Numărul maxim de acțiuni care va face obiectul răscumpărării este de 130.340.000 acțiuni emise de Albalact.

Anularea a 3% din acţiunile companiei este menită să ducă la creşterea preţului acţiunilor, prin reducerea ofertei de titluri pe piaţă.

Operaţiunea poate avea ca efect şi concentrarea titlurilor la acţionarii care concentrează compania, Raul şi Petru Ciurtin, prin două firmele off shore, înregistrate în Cipru, şi fondul de investiţii RC2.

Familia Ciurtin controlează peste 42% din acţiuni, iar RC2 are  peste 25%. Restul aparţine micilor investitori. Fondul RC2 urmează să-şi vândă curând participaţia.

Acţionarii Albalact (ALBZ) au decis, încă din septembrie, răscumpărarea a 20% din capital, pachet evaluat la aproape 21 de  milioane lei, la preţul maxim aprobat de 0,16 lei /titlu.

Oferta publică de cumpărare se va derula cu utilizarea exclusivă a sistemelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB), pe care se tranzacționează acțiunile societății, permițând astfel accesul nelimitat al tuturor potențialilor vânzători (persoane fizice și juridice), fără a se determina în vreun fel persoanele cărora le este adresată.

Oferta va fi intermediată de Carpatica Invest.

Albalact – Alba Iulia este unul dintre primii trei producători de lapte şi produse lactate din România, cea mai mare companie cu capital majoritar românesc din industrie şi una dintre cele ma căutate de la BVB.

Cea mai recentă estimare de preţ ţintă a acţiunilor ALBZ este cea a Erste Group Research, care a stabilit preţul ţintă de 0,19 lei / titlu.

Anterior, în noiembrie,  SSIF Broker a estimat 0,158 lei / acţiune. Acum în piaţă este 0,1559.

Broker modificase recomandarea „CUMPĂRĂ“ , în „PĂSTREAZĂ“. Rezultatele pe 9 luni ale celei mai căutate producătoare de lactate de la Bursa din Bucureşti dezamăgiseră.

Între timp, estimarea Erste privind dividendele pe care compania le va da din profitulpe anul trecut au ridicat randmanetul dividendului la  peste 10%.

Compania a fost înfiinţată în anul 1971. Acum are peste 800 de angajaţi şi peste 5000 de acţionari şi este listată la categoria Rasdaq a Bursei de Valori Bucureşti.

Albalact deţine și 99,01% din pachetul de acţiuni al societăţii Rarăul Câmpulung Moldovenesc.

Albalact comercializează produse proaspete pasteurizate şi UHT sub brand-urile sale Fulga, Zuzu, Fruzu, De Albalact şi Rarăul.

Te-ar mai putea interesa și
Bosch raportează vânzări de 91,6 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 3,8%. Perspectivele pentru acest an sunt unele modeste
Bosch raportează vânzări de 91,6 miliarde de euro în 2023, în creștere cu 3,8%. Perspectivele pentru acest an sunt ...
Compania germană Bosch anunță că în ultimul an financiar a avut vânzări de 91,6 miliarde de euro, în ciuda condițiilor economice și de piață nefavorabile, aceasta reușită reprezentând......
Ministrul german de Finanțe Christian Lindner respinge propunerea Braziliei privind taxarea persoanelor foarte bogate
Ministrul german de Finanțe Christian Lindner respinge propunerea Braziliei privind taxarea persoanelor foarte bogate
Ministrul german de Finanţe, Christian Lindner, a respins joi propunerea Braziliei de impozitare a celor foarte bogaţi, ...
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul a rămas unul scăzut, fiind afectat de inflație
Vânzările grupului francez Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, au crescut anul trecut cu 4,3%, dar profitul ...
Lactalis, cel mai mare producător mondial de lactate, a anunţat joi că vânzările au crescut cu 4,3% în 2023, la 29,5 ...
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze pentru dezvoltarea de proiecte energetice verzi
Acord între Hidroelectrica și Masdar din EAU de extindere a scopului societății mixte pe care și-au propus să o înființeze ...
O delegație a Hidroelectrica condusă de Karoly Borbely, președinte al directoratului societății, participă la vizita ...