1EUR = 4.8418 RON | Bucureşti 33 º

News

Albania: Coaliţia de dreapta aflată la putere recunoaşte înfrângerea la alegerile legislative

Premierul în exerciţiu Sali Berisha a admis miercuri înfrângerea coaliţiei în faţa opoziţiei de stânga la alegerile legislative de la 23 iunie în Albania, una dintre rarele tranziţii la putere necontestate în această ţară din Balcani după căderea comunismului, relatează AFP.

27 iun, 2013 | Mediafax

"Rezultatele acestor alegeri sunt acceptate de mine şi de partidul meu. Am pierdut această bătălie, însă alternanţa la putere este vitală pentru democraţie", a declarat Berisha.

"Eu sunt singurul care poartă responsabilitatea acestei înfrângei", a continuat veteranul scenei politice albaneze în vârstă de 68 de ani, care candida pentru cel de-al treilea mandat consecutiv de patru ani şi care cauta să conducă ţara către UE, după a aderat la NATO în 2009.

Coaliţia de opoziţie a liderului socialist Edi Rama a adunat aproximativ 52 la sută din voturi faţă de aproximativ 36 la sută pentru alianţa de dreapta regrupată în jurul lui Berisha, conform rezultatelor Comisiei electorale centrale (CEC) bazate pe cvasi-totalitatea buletinelor numărate.

După proiecţiile coaliţiei lui Rama, actuala opoziţie ar putea obţine până la 84 de locuri din cele 140 ale Adunării.

La scrutinul de duminică, rata de participare a fost de 53,4 la sută, superioară cu 9,5 la sută celei de la precedentele legislative din 2009, a precizat aceeaşi sursă.

Acest scrutin a fost urmărit îndeaproape de Uniunea Europeană care a refuzat deja de două ori să acorde Albaniei statutul de candidat la aderare şi care a transmis că acestea constituie un "test crucial pentru instituţiile statului" şi pentru viitorul său european.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO