Alcatel-Lucent a cumpărat Mformation şi devine lider în managementul terminalelor

Alcatel-Lucent, unul dintre liderii mondiali în domeniul comunicaţiilor de bandă largă fixe şi mobile, a achiziţionat Mformation şi devine lider în managementul terminalelor, cu peste 700 de milioane de dispozitive gestionate, a anunţat Alcatel-Lucent România.
Economica.net - mar, 27 oct. 2015, 09:11
Alcatel-Lucent a cumpărat Mformation şi devine lider în managementul terminalelor

Mformation este unul dintre principalii furnizori de soluţii de securitate şi managementul terminalelor în reţelele mobile şi IoT, destinate operatorilor de telefonie mobilă, furnizorilor de servicii şi mediului enterprise.

Alcatel-Lucent va integra compania Mformation în divizia sa numită IP Platforms, oferind furnizorilor de servicii şi mediului enterprise o platformă eficientă pentru menţinerea controlului securităţii pentru conexiunea IoT, independent de aplicaţii, cu adresabilitate extinsă în industrii precum: auto, îngrijire a sănătăţii, servicii publice, producţie şi sisteme de automatizare.

‘Cu software-ul dezvoltat de Mformation, serviciile oferite de Motive Customer Experience Management (CEM) vor fi extinse la soluţii integrate şi eficiente de tip end-to-end pentru managementul terminalelor, destinate reţelelor de acasă, mobile şi enterprise. Capabilităţile end-to-end vor adresa importanţa tot mai mare a unei conexiuni mai rapide şi sigure pentru cele 70 de miliarde de dispozitive care vor fi conectate la Internet în 2020 şi vor face faţă complexităţii reţelelor convergente care se vor înmulţi odată cu implementarea 5G’, precizează un comunicat al Alcatel-Lucent România.

Interesul pentru soluţiile de securitate este în creştere în contextul virtualizării reţelelor, pe măsură ce terminalele wireless devin pilonii maşinilor tot mai complexe omniprezente în fiecare aspect al vieţii, iar dispozitivele conectate fără intervenţie umană depăşesc de zece ori popula?ia lumii. Doar în ultimele şase luni, peste 50 de milioane de terminale conectate la IoT au fost victime ale ameninţărilor informatice. Integrarea portofoliului Motive cu software-ul dezvoltat de Mformation le va permite operatorilor de reţele gestionarea oricărui tip de terminal (sau senzor).

Fondată în 1999, compania Mformation este lider în oferirea de soluţii pentru managementul mobilităţii, cu peste 20 de clienţi furnizori de servicii în toată lumea, gestionând peste 500 de milioane de terminale.

‘Dispozitivele în reţea ocupă un loc din ce în ce mai important în ecosistemele economic şi social, de aceea trebuie să ne asigurăm că terminalele şi reţelele utilizate sunt sigure, fiabile şi eficiente. Soluţia de cloud adresată IoT a Mformation le va permite clienţilor noştri să implementeze rapid servicii compatibile cu IoT sigure şi care vor fi gestionate eficient.’, a declarat Bhaskar Gorti, preşedinte IP Platforms la Alcatel-Lucent.

‘Portofoliul şi clienţii noştri sunt complementari strategiei Alcatel-Lucent pentru IoT. Avem în plan utilizarea capacităţilor dezvoltate în domeniul securităţii pentru echipamentele mobile şi IoT, oferindu-le astfel clienţilor oportunitatea de a se bucura pe deplin de avantajele unei lumi conectate’, a afirmat Rakesh Kushwaha, fondator şi director tehnic Mformation.

Alcatel-Lucent este principalul furnizor de soluţii de telecomunicaţii la cheie din România şi are o activitate complexă, constând în cercetare-dezvoltare, proiectare, instalare, mentenanţă şi consultanţă. Prezent în România din 1991, Alcatel-Lucent are două sedii locale: în Timişoara, sediul central, şi în Bucureşti. În cele două sedii lucrează peste 1.500 de angajaţi, formând cea mai largă organizaţie de cercetare-dezvoltare în domeniul comunicaţiilor din România.

Centrul de excelenţă din Timişoara este recunoscut pe plan internaţional şi are expertiză în domeniile LTE, small cells, platforme IP, customer services delivery – GNOC, remote integration etc, şi al dezvoltării de aplicaţii telecom, precum şi pentru laboratoare de validare şi sisteme de testare.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...