1EUR = 4.7556 RON | Bucureşti 23 º

Companii

Alcatel-Lucent deschide un centru global de operare rețele în Timișoara. Investiție de 2 milioane euro

Alcatel-Lucent, companie achiziționată în acest an de Nokia,  deschide cel mai mare centru global de operare rețele, în noul campus din Timișoara, situat pe Strada Republicii în urma unei investiții de 2 milioane de euro.

16 dec, 2015 | ECONOMICA.net

În cadrul noului centru, lucrează peste 550 de persoane, care oferă servicii 24/7, în șapte limbi, deservind peste 20 de companii din întreaga lume. În ultimele trei luni, 65 de persoane s-au alăturat acestei echipe, alte 75 de poziții fiind deschise în acest moment ca urmare a contractelor semnate de companie în ultima perioadă. Profilele căutate în acest moment sunt: service analysts, service engineers, fulfillment engineers, database analysts, service performance engineers, technical support engineers, team managers și service operations managers.

În vederea pregătirii tehnice a personalului pentru acest centru Alcatel-Lucent a introdus de aproximativ cinci ani un curs specializat în curicula Universităţii Politehnice din Timişoara. Parteneriatul cu facultățile cu profil tehnic din Timișoara vor continua, iar cursurile vor fi actualizate pentru a veni în întâmpinarea transformărilor care au loc în domeniul administrării reţelelor.

Compania Alcatel-Lucent oferă asistență clienților prin soluțiile de operare de rețele special concepute pentru a sprijini operatorii să crească într-o industrie de telecomunicații în continuă schimbare (ex. consolidările din telecomunicații – IT), axându-se pe furnizarea unor servicii eficiente, pe optimizarea costurilor și pe calitatea serviciilor. În prezent, compania deservește la nivel global peste 100 de milioane de abonați, peste 100 de rețele wireless și fixe și gestionează peste 300.000 de elemente de rețea.

„Operatorii trebuie să facă față provocărilor multiple, precum: noii competitori din piață, amenințarea veniturilor în scădere, diferențierea prin experiența oferită clienților și prin calitatea serviciilor, evoluția rețelelor pentru a face față cerințelor de trafic de date în creștere.

Noul campus este și o confirmare a intenției noastre de a fi lideri în această industrie, asigurându-le echipelor din cadrul centrului de operare de rețele un mediu de lucru flexibil și adecvat standardelor de calitate, și pregătindu-ne în același timp pentru gestionarea rețelelor virtuale ale viitorului.”, a declarat Raoul ROS, General Manager, Alcatel-Lucent România.

Printre clienții tuturor centrelor de operare de rețele ale Alcatel-Lucent la nivel global se numără companii precum Airtel, KPN, Mobily, Telenet, Vodacom, Vodafone și Bouygues Telecom.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO