Alcatel Lucent mută producția centralelor telefonice din România în Franța

După ce produs ani de zile centralele sale telefonice în România, Alcatel-Lucent Enterprise a decis să relocalizeze producția în Franța, la un subcontractor local, potrivit L’Ousine Nouvelle.
Ion Dobreanu - vin, 10 mart. 2023, 07:03
Alcatel Lucent mută producția centralelor telefonice din România în Franța

Alcatel-Lucent Enterprise (ALE), care oferă produse și servicii de comunicații digitale pentru companii, a decis să relocalizeze producția centralelor sale telefonice (PABX) în Franța, potrivit informațiilor culese joi, 9 martie, de publicația Usine Nouvelle, specializată în știri din domeniul industriei.

Acestea erau fabricate până în prezent de un furnizor de servicii din România, dar producția lor va fi încredințată în curând subcontractantului de produse electronice Cofidur, din orașul Laval (zona Mayenne, vestul Franței).

Publicația franceză notează că această fabrică nu este un fost sit de producție al Alcatel, vândut în 2001 subcontractantului american Flextronics, înainte de a fi preluat parțial de Cofidur în 2006.

Alcatel este o companie binecunoscută publicului românesc, fiind de altfel primul investitor francez care a venit în România, în 1991.

Alcatel Lucent a fost înființată în 2006 prin fuziunea dintre Alcatel și Lucent, iar în 2016 a fuzionat cu Nokia Networks. ALE s-a desprins de grupul Alcatel-Lucent în 2014, fiind cumpărată de compania chineză China Huaxin Post and Telecom Technologies în același an.

Activitatea Alcatel-Lucent din Româ­nia era împărţită înainte de fuziunea cu Nokia între centrul de cercetare-dezvoltare în domeniul reţelelor mobile şi fixe şi al aplicaţiilor dedicate pentru clienţi, centrul global de servicii prin intermediul căruia oferă servicii de mentenanţă şi su­port pentru reţelele celor mai mari ope­ratori telecom din lume, şi un hub global care activează în zona de design şi arhitectură pentru reţele, cât şi în zona de suport pentru re­ţele. Cele trei centre erau situate în Timi­şoara, în Bucureşti grupul francez având biroul de vânzări.

După integrarea companiei Nokia, Alcatel Lucent România s-a transformat în Nokia Networks Timișoara, controlată în proporție de 99,1966% de Nokia Solutions and Networks OY, companie cu sediul la Espoo, în Finlanda, parte a grupului Nokia.

În prezent, ALE produce o gamă largă de telefoane mobile și își desfășoară activitatea la nivel global. Brandul companiei are o valoare netă de 24,1 miliarde de dolari. ALE produce telefoanele mobile One Touch, care înregistrează o creștere uriașă pe piața smartphone-urilor Android.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...