Alegeri în Bulgaria – Fără învingător clar deocamdată. Conservatorii lui Borisov se situează cu puţin în faţa noului partid antisistem (sondaje)

Niciun învingător clar la alegerile parlamentare anticipate din Bulgaria. Partidul de centru-dreapta Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB), al fostului premier Boiko Borisov, se situează doar cu puţin în faţa noii formaţiuni antisistem "Există un Astfel de Popor" (ITN) a animatorului de televiziune şi politicianului Slavi Trifonov, potrivit Reuters.
AGERPRES - Dum, 11 iul. 2021, 21:35
Alegeri în Bulgaria - Fără învingător clar deocamdată. Conservatorii lui Borisov se situează cu puţin în faţa noului partid antisistem (sondaje)

Conform sondajelor Gallup International şi Alpha Research efectuate la ieşirea din secţiile de vot, GERB ar obţine între 22,1% şi 23,5% din voturi, în timp ce formaţiunea lui Slavi Trifonov ar acumula între 21,5% şi 22,3% din sufragii la aceste alegeri, organizate pentru a doua oară în trei luni, scrie Agerpres.

GERB, care a dominat politica bulgară în ultimul deceniu, a câştigat deja alegerile din 4 aprilie, dar refuzul celorlalte partide de a i se alătura într-o coaliţie şi absenţa unei alternative guvernamentale au dus la alegerile anticipate din această duminică.

Rezultatele strânse subliniază profunda divizare a societăţii bulgare după zece ani de guvernare a GERB, pe fondul nemulţumirii crescânde faţă de corupţia larg răspândită în Bulgaria, conform Reuters.

După cum arată rezultatele sondajelor la ieşirea de la urne, GERB nu va obţine nici de această dată o majoritate clară, ceea ce prefigurează noi probleme la formarea viitoarei coaliţii de guvernământ.

ITN se poziţionează mai bine, cu sprijinul partenerilor săi posibili, două mici grupări axate pe lupta împotriva corupţiei.

Săptămâni de discuţii pentru formarea noii coaliţii, sau chiar alte alegeri ar putea duce la situaţia ca Bulgaria să întâmpine dificultăţi în utilizarea pachetului de miliarde de euro al Uniunii Europene pentru relansarea economiei în urma epidemiei de coronavirus sau în aprobarea planurilor bugetare pentru 2022.

Te-ar mai putea interesa și
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut loc în aprilie
Grupări armate din Gaza au furat 66 de milioane de euro de la Banca Palestinei, în urma unei serii de jafuri care au avut ...
Forțe armate palestiniene, dintre care una pretinde că face parte din gruparea islamistă Hamas, au furat luna trecută un total de 66 de milioane de euro din seifurile mai multor sucursale bancare......
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
După Germania și Cehia, Polonia anunță la rândul său că a fost vizată de un atac cibernetic de proveniență rusă
Polonia a anunţat că a fost la rândul său vizată de presupuse atacuri cibernetice atribuite unui grup rus numit APT28, ...
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
Nicușor Dan anunță că tramvaiele de pe linia 41 vor circula până la ora trei în noaptea de Înviere
În noaptea de Înviere, linia de tramvai 41 va avea un program de funcţionare prelungit, până la ora 03.00, pentru a ...
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Antony Blinken: Washingtonul vrea să ofere statelor insulare din Pacific o ofertă mai bună decât cea chineză
Statele Unite vor să ofere insulelor din Pacific o "alegere mai bună" decât China, chiar dacă Washingtonul singur nu ...