1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Extern

Alegeri pentru un nou parlament în Coreea de Nord

Nord-coreenii îşi aleg duminică un nou parlament pentru a doua oară sub conducerea lui Kim Jong Un, deşi procesul este doar o formalitate şi nicio concurenţă reală nu este permisă, notează DPA, potrivit Agerpres

10 mar, 2019 | Agerpres

Doar un singur candidat al Partidului Muncitoresc Coreean (unic, la putere) este desemnat pentru fiecare circumscripţie, în timp ce alegătorii trebuie să bifeze "da" sau "nu" pe buletinul de vot.

Cei 687 de parlamentari sunt aleşi pentru o perioadă de cinci ani şi rezultatele sunt aşteptate să fie anunţate în două zile, scrie Agerpres.

Potrivit agenţiei de presă de stat KCNA, 57% dintre alegători au votat până la prânz.

"Toţi alegătorii participă ca unul la scrutin pentru prosperitatea ţării socialiste şi dezvoltarea puterii poporului, cu o mare mândrie şi onoare", scrie agenţia.

Observatorii declară că alegerile servesc la consolidarea unităţii naţionale în ţară, care este izolată la nivel internaţional şi supusă sancţiunilor ONU asupra programului său de rachete nucleare.

Un al doilea summit între Kim şi preşedintele Statelor Unite Donald Trump la Hanoi în februarie, menit să convingă Coreea de Nord să renunţe la programul său nuclear, s-a încheiat fără un acord.

Parlamentul (Adunarea Populară Supremă a Republicii Populare Democrate Coreene n.r.) este oficial cel mai înalt organism de stat din Coreea de Nord, dar se reuneşte doar o dată, de două ori pe an pentru a valida deciziile luate de liderii ţării. 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO