1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 20 º

News

Alegeri SUA: Mitt Romney rămâne singurul candidat republican

Candidatul la învestitura republicană pentru alegerile prezidenţiale din noiembrie, Ron Paul, şi-a anunţat luni retragerea din campanie, lăsându-l drept singur candidat pe favoritul Mitt Romney, relatează AFP.

15 mai, 2012 | Mediafax

"Nu mai dispunem de fonduri de campanie în primarele din statele americane care nu au votat încă", a declarat Ron Paul într-un comunicat, adăugând că va continua să "ia poziţii, să câştige delegaţi şi să transmită un mesaj puternic convenţiei naţionale a partidului republican afirmând că libertatea este calea ce trebuie urmată pentru viitor".

Retrăgându-se din cursă, Paul speră să îşi facă prezentă influenţa şi ideile sale în momentul în care republicanii vor desemna oficial pe candidatul lor în timpul convenţiei naţionale din Tampa (Florida), din august 2012.

Candidatul a recunoscut că echipa sa nu mai dispune de fondurile necesare pentru a continua lupta pentru învestitură. "Continuând să fac acest lucru având o speranţă mică de succes ar necesita multe zeci de milioane de dolari pe care nu îi avem", a declarat Paul.

Conservatorul, susţinător al izolaţionismului american, a găsit partizani în rândul tinerilor electori, fapt care nu s-a tradus într-un succes electoral decisiv în tmpul primarelor. Reprezentantul Texasului nu a câştigat în niciun stat.

Învestitura lui Mitt Romney drept candidat republican la Casa Albă a fost deja considerată drept sigură, după retragerea de pe 10 aprilie a celui mai puternic adversar al său, ultraconservatorul Rick Santorum.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO