Alegeri SUA: Obama îl devansează cu 13 procente pe Mitt Romney într-un nou sondaj

Un sondaj realizat de Bloomberg şi publicat miercuri îi conferă un avantaj de 13 puncte lui Barack Obama în faţa lui Mitt Romney în perspectiva alegerilor prezidenţiale din SUA din noiembrie, rezultatul fiind în contrast cu ultimele sondaje ce anticipează un scrutin strâns, relatează AFP.
Economica.net - joi, 21 iun. 2012, 06:58
Alegeri SUA: Obama îl devansează cu 13 procente pe Mitt Romney într-un nou sondaj

Dintre cei 1.002 alegători potenţiali chestionaţi în perioada 15-18 iunie, 53 la sută se declară înclinaţi să voteze cu actualul preşedinte, faţă de 40 la sută care îl preferă pe fostul guvernator de Massachusetts (nord-est).

În materie de economie, americanii intervievaţi în acest sondaj, a cărui marjă de eroare este de 3,1 puncte, afirmă în procent de 49 la sută că îl preferă pe Obama faţă de 33 la sută care aleg calea susţinută de Romney.

Echipele de campanie ale celor doi candidaţi se confruntă periodic de mai multe săptămâni pe teme economice, într-o ţară marcată de o rată a şomajului încă ridicată. Susţinătorii lui Obama îl descriu pe Romney ca pe un miliardar rupt de realităţile ţării, în timp ce cei ai candidatului republican critică bilanţul preşedintelui american.

Sondajul publicat miercuri dezvăluie, de asemenea, că fostul guvernator de Massachusetts are în continuare de lucru pentru a repara pagubele provocate de aspra bătălie a primarelor republicane: doar 39 la sută dintre persoane intervievate au o opinie favorabilă despre el, faţă de 48 la sută care au o imagine nefavorabilă.

În plus, 55 la sută cred că el este mai deconectat de la realitatea vieţii zilnice decât adversarul său, faţă de 36 la sută care cred că situaţia este inversă.

În pofida acestor veşti bune pentru Barack Obama, acest sondaj dezvăluie, de asemenea, îngrijorările persistente ale persoanelor intervievate în privinţa economiei ţării: 62 la sută apreciază că ţara merge în direcţia greşită, iar 45 la sută cred că viaţa copiilor lor va fi mai proastă decât a lor.

Potrivit unei medii a sondajelor realizate de site-ul specializat RealClearPolitics, Barack Obama are un avans de 2,2 puncte procentuale în faţa adversarului său.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...