1EUR = 4.8421 RON | Bucureşti 21 º

News

Alegeri SUA: Peste 10 milioane de americani au votat până în prezent

Barack Obama şi Mitt Romney au continuat sâmbătă să îi îndemne pe susţinătorii lor ca să voteze înainte de ziua scrutinului prezidenţial, însă apropierea uraganului Sandy de coasta de est a Statelor Unite, foarte populată, i-ar putea împiedica pe alegători să se deplaseze la urne, transmite AFP.

28 oct, 2012 | Agerpres

Până în prezent, peste 10,5 milioane de alegători au votat în avans, prin corespondenţă sau în persoană, potrivit numărării efectuate de 'project Elections' de la Universitatea George Mason, din apropiere de Washington. Potrivit profesorului Michael McDonald, recordul de aproximativ 41 de milioane de voturi prin anticipare, stabilit în urmă cu patru ani (30% din totalul voturilor) ar putea fi depăşit, scrie Agerpres.

Uraganul Sandy, ce va lovi coasta atlantică a SUA la începutul săptămânii viitoare, ar putea stânjeni votul anticipat şi a modificat deja programul candidatului republican şi pe cel al vicepreşedintelui democrat Joe Biden, amândoi anulându-şi deplasările prevăzute pentru acest week-end la Virginia Beach (statul Virginia).

Purtătoarea de cuvânt a campaniei lui Obama, Jennifer Psaki, a refuzat să se pronunţe în legătură cu o eventuală perturbare a votului anticipat şi a subliniat solida'organizare pe teren' a campaniei democraţilor. Militanţii îşi sporesc apelurile telefonice şi vizitele la domiciliul alegătorilor pentru a le reaminti adresele şi orarul de funcţionare a birourilor de vot. În acest domeniu, Barack Obama şi-a dovedit superioritatea în 2008, însă republicanii par să recupereze din avans.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO