1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

Alegeri SUA: Republicanii, pe cale să îşi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor

Republicanii americani erau pe cale să îşi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor la finalul alegerilor de marţi, în care se înfruntă totodată preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama şi republicanul Mitt Romney, anunţă televiziunile americane, relatează AFP.

07 noi, 2012 | Mediafax

Republicanii americani erau pe cale să îşi păstreze majoritatea în Camera Reprezentanţilor la finalul alegerilor de marţi, în care se înfruntă totodată

preşedintele democrat în exerciţiu Barack Obama şi republicanul Mitt Romney, anunţă televiziunile americane, relatează AFP.

Aceste rezultate confirmă estimările dinaintea scrutinului. Republicanii au preluat controlul asupra Camerei Reprezentanţilor în alegerile de la jumătatea mandatului, în 2010, devansându-i pe democraţi cu 25 de locuri din totalul de 435.

Alegătorii americani reînnoiesc toate mandatele acestei Camere la fiecare doi ani.

Americanii votează marţi şi pentru desemnarea unei treimi dintre cei 100 de membri ai Senatului, unde democraţii dispun până în prezent de o majoritate de 53 de mandate.

Candidaţii republicani din Camera superioară au înregistrat eşecuri, marţi, în două state din nord-estul Statelor Unite, Maine şi Connecticut, potrivit presei americane.

Fostul guvernator al statului, Angus King, un independent susceptibil să voteze cu democraţii, este dat câştigător în Maine în faţa celor doi rivali ai săi, un democrat şi un republican. El ar ar urma să o detroneze şi pe actuala senatoare, republicana Olympia Snowe, care s-a retras din cursă.

Candidatul democrat Christopher Murphy a fost declarat învingător în Connecticut în faţa republicanei Linda McMahon, după retragerea actualui senator, Joe Lieberman, un fost democrat devenit independent care votează, de obicei, cu majoritatea democrată.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO