Alegeri SUA: Rick Santorum se retrage definitiv din cursa republicană la preşedinţia SUA

Rick Santorum a anunţat că se retrage definitiv din cursa electorală pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite, informează AFP.
Economica.net - mie, 11 apr. 2012, 03:38
Alegeri SUA: Rick Santorum se retrage definitiv din cursa republicană la preşedinţia SUA

Anunţul a fost făcut de candidatul republican într-un discurs rostit în statul american Pennsylvania.

Anterior, presa americană, citată de AFP, relatase că Rick Santorum suspendase participarea la cursa electorală pentru desemnarea candidatului republican la preşedinţia Statelor Unite.

Candidatul ultraconservator republican ar fi trebuit să reia campania electorală marţi, după ce fusese oprită temporar cu ocazia sărbătorilor pascale.

În această perioadă, fiica sa Bella a fost spitalizată din cauza unei anomalii cromozomice rare.

Rick Santorum a fost eliminat de „avalanşa” de atacuri a lui Mitt Romney, susţine echipa Obama

 Echipa de campanie a preşedintelui american în exerciţiu Barack Obama a afirmat marţi că republicanul Rick Santorum a fost eliminat de o „avalanşă” de atacuri ale concurentului Mitt Romney, favoritul pentru învestitura republicană, relatează AFP.

Fără a menţiona direct anunţul lui Santorum privind suspendarea campaniei sale marţi, directorul de campanie al lui Obama, Jim Messina, a apreciat că nu este „surprinzător că Mitt Romney a reuşit în sfârşit să îşi uzeze concurenţii printr-o avalanşă de publicitate negativă”.

„Însă nici el, nici aliaţii săi din grupurile de lobby nu vor reuşi să cumpere preşedinţia cu atacurile lor negative”, a prezis Messina, asigurând că „cu cât americanii află mai mult despre Mitt Romney. cu cât mai puţin îl apreciază şi nu mai au încredere în el”.

Messina, într-un comunicat, a declarat că Romney „a promis să revină la aceleaşi politici care au creat criza economică şi au abandonat femeile, familiile clasei de mijloc şi hispanicii”.

„Americanii sprijină un preşedinte care se luptă în fiecare zi pentru a reconstrui o economie în care munca multă şi spiritul responsabil sunt recompensate şi în care toată lumea joacă după aceleaşi reguli. Acest preşedinte se numeşte Barack Obama”, a concluzionat Messina.

Rick Santorum a anunţat marţi că se retrage din cursa republicană pentru preşedinţie, lăsând calea liberă pentru Mitt Romney să se înfrunte cu Obama la 6 noiembrie pentru Casa Albă.

Din octombrie, campania lui Obama a concentrat atacurile asupra lui Romney. Preşedintele a pledat marţi pentru o reechilibrare a baremelor fiscale destinate unei contribuţii mai mari din partea americanilor cei mai bogaţi, un mod de a îl pune în dificultate pe Mitt Romney, un multimilionar care a recunoscut că plăteşte un impozit de 15 la sută în pofida unor venituri anuale de peste 20 de milioane de dolari.

Obama, aflat în Florida (sud-est), nu a menţionat numele lui Romney, mulţumindu-se să vorbească despre candidaţii la preşedinţie „care nu trebuie numiţi” şi care se poziţionează, conform acestuia, ca avocaţi ai reducerii deficitelor şi a unei scăderi a taxelor pentru cei bogaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...