UPDATE Alertă cu bombă la Aeroportul Otopeni. Aeronava oprită la sol va decola în scurt timp

Un avion care urma să decoleze, miercuri după-amiază, spre capitala Ucrainei, Kiev, a fost oprit la sol din cauza unei alerte cu bombă primită printr-un apel la 112.  Alerta s-a dovedit a fi una falsă. Aeronava Bucureşti-Kiev oprită la sol va decola spre Ucraina "în scurt timp", iar cel care a sunat la 112 va suporta "rigorile legii", a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.
Economica.net - mie, 24 oct. 2012, 14:27
UPDATE Alertă cu bombă la Aeroportul Otopeni. Aeronava oprită la sol va decola în scurt timp

Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată până la 17.30 în urma apelului de urgenţă.

Aeronava avea la bord 156 de pasageri, aceştia fiind evacuaţi. Avionul aparţine companiei ucrainene AeroSvit Airlines.

Update

Iordache: Aeronava Bucureşti-Kiev va decola în scurt timp spre Ucraina

Aeronava Bucureşti-Kiev oprită la sol, miercuri după-amiază, din cauza unei alerte cu bombă va decola spre Ucraina „în scurt timp”, iar cel care a sunat la 112 va suporta „rigorile legii”, a declarat purtătorul de cuvânt al Aeroportului Otopeni, Valentin Iordache.

Potrivit lui Iordache, apelul a fost primit pe unul dintre telefoanele aeroportului, numărul acestuia fiind unul public.

Alerta cu bombă a fost dată în jurul orei 16.00, iar cel care a apelat va suporta rigorile legii, a precizat oficialul aeroportuar.

Aeronava a fost verificată de Serviciul Antitero, precum şi pasagerii, iar în urma controalelor s-a decis reîmbarcarea acestora şi plecare spre Kiev în cursul serii.

Avionul oprit la sol trebuia să decoleze de pe aeroportul Otopeni spre capitala Ucrainei, Kiev. Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să plece la ora 15.55, însă a fost amânată în urma unui apel primit la 112.

Update Sava: Brigada Antitero a SRI a intrat în procedură standard după ameninţarea cu bombă de la Otopeni

Purtătorul de cuvânt al Serviciului Român de Informaţii, Sorin Sava, a declarat, pentru MEDIFAFAX, că Brigada Antitero a Serviciului a intrat, miercuri, „în procedură standard” după ameninţarea cu bombă de la Otopeni, el menţionând că acţiunea este în derulare şi nu se pot face alte precizări.

„E o ameninţare cu bombă la Otopeni. Brigada Antitero a intrat în procedură standard pentru astfel de situaţii. Întrucât acţiunea este în desfăşurare, nu se pot face alte precizări”, a declarat Sava.

Un avion care urma să decoleze, miercuri după-amiază, spre capitala Ucrainei, Kiev, a fost oprit la sol din cauza unei alerte cu bombă primită printr-un apel la 112.

Cursa cu numărul AEW 234, pe ruta Bucureşti-Kiev, trebuia să decoleze la ora 15.55, însă a fost amânată pentru 17.30 în urma apelului de urgenţă.

Aeronava avea la bord 42 de pasageri, aceştia fiind evacuaţi, potrivit unor surse oficiale.

La aeroport s-au deplasat echipaje de intervenţie în care se află şi genişti.

Te-ar mai putea interesa și
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump se declară gata să restabilească alianţa conservatoare cu premierul ungar Viktor Orban
Donald Trump este gata să reînnoiască alianţa conservatoare cu premierul naţionalist al Ungariei Viktor Orban, a transmis candidatul republican în alegerile prezidenţiale din SUA într-un......
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Cehul Daniel Kretinsky îşi extinde imperiul european prin intrarea pe piaţa oţelului
Miliardarul ceh Daniel Kretinsky şi-a extins imperiul industrial din Europa prin preluarea unui pachet de 20% din acţiunile ...
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul „special ” pe clădiri rezidenţiale de mare valoare
Cod fiscal schimbat: Guvernul prelungeşte până la 30 septembrie termenul-limită până la care oamenii vor plăti impozitul ...
Persoana care are o clădire rezidenţială a cărei valoare impozabilă depăşeşte 2,5 milioane de lei va trebui să plătească ...
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Pierderile Electrolux s-au triplat în primul trimestru, dar sunt mai mici decât estimau analiştii
Producătorul suedez de electrocasnice Electrolux a raportat vineri pierderi operaţionale semnificativ mai mari pentru primul ...