1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

News

Alianţa Renault-Nissan a înregistrat vânzări record în 2013 pentru al cincilea an consecutiv

Vânzările alianţei Renault-Nissan au crescut în 2013 cu 2,1%, la 8,264 autovehicule, al cincilea an consecutiv cu livrări record, ca urmare a rezultatelor bune pe cele mai mari două pieţe ale celor doi prodiucători auto, Statele Unite şi China.

07 feb, 2014 | Mediafax

Alianţa Renault-Nissan reprezintă un parteneriat strategic între compania franceză şi cea niponă, lansat în 1999. Renault deţine o participaţie de 43,4% din acţiunile Nissan, iar Nissan 15% din acţiunile Renault. Renault-Nissan controlează, în parteneriat cu o companie rusă de stat, producătorul auto AVTOVAZ, cel mai mare din Rusia.

În plus, Renault-Nissan are colaborări cu alte companii auto, precum Daimler (Germania), Mitsubishi (Japonia), Dongfeng (China) şi Ashok Leyland (India).

"Cererea solidă pe cele mai importante pieţe la nivel global a compensat creşterea anemică şi scăderile din alte regiuni. Vor exista întotdeauna perioade de instabilitate regională, dar rămânem încrezători. În industria auto contează creşterea pe termen lung, iar alianţa Renault-Nissan este bine poziţionată pentru a continua să joace un rol major pe toate segmentele (de piaţă, n.r.) la nivel global", a declarat Carlos Ghosn, director general şi preşedinte al alianţei Renault-Nissan, citat de Automotive News.

Renault a vândut 2,628 milioane de maşini anul trecut, în creştere cu 3,1% faţă de anul anterior. Livrările în Europa au urcat cu 2,4%, la 1,3 milioane, în pofida declinului pieţei pe ansamblu cu 1,7%.

Nissan Motor a vândut 5,1 milioane de maşini anul trecut, în urcare cu 3,3% faţă de 2012. Compania a înregistrat în continuare livrări mai mari de 1 milion de unităţi pe fiecare din cele mai mari pieţe ale sale, China şi SUA.

Cele mai importante 10 pieţe ale Renault-Nissan au fost anul trecut China, SUA, Rusia, Japonia, Franţa, Mexic, Brazilia, Germania, Marea Britanie şi Turcia.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO