1EUR = 4.7305 RON | Bucureşti 35 º

News

Alianţa Renault-Nissan va fi revizuită până în 2022 - Carlos Ghosn

Carlos Ghosn, directorul general al Renault, a afirmat vineri că alianţa dintre producătorul auto francez şi companiile auto nipone Nissan Motor şi Mitsubishi Motors Corp va fi revizuită până la finalul mandatului său, în 2022, transmite Bloomberg.

15 iun, 2018 | Agerpres

Alianţa funcţionează bine, dar a reprezentat un răspuns la circumstanţe specifice şi 'astăzi există întrebări dacă acest sistem poate continua. Este o întrebare legitimă la care va trebui să răspundem', a apreciat Ghosn, într-un interviu acordat postului de televiziune BFM.

Acesta a adăugat: 'Este necesar ca toată lumea să simtă o uşurare după rezolvarea acestei situaţii. Astăzi nu avem o problemă pe termen scurt - afacerea funcţionează, nu sunt conflicte. Încercăm să găsim o soluţie care să evite în timp problemele'.

Declaraţia preşedintelui alianţei Renault-Nissan-Mitsubishi a fost făcută înaintea Adunării Generale a Acţionarilor Renault, care va avea loc vineri, la Paris, unde mandatul lui Ghosn în fruntea producătorului auto francez ar urma să fie prelungit oficial cu încă patru ani.

Analiştii susţin că la această întâlnire acţionarii Renault - şi în primul rând statul francez (care deţine 15% din Renault) - ar putea să se opună pachetului salarial de 7,4 miliarde de euro (nouă miliarde de dolari) acordat anul trecut lui Carlos Ghosn.

La Bursa de la Paris, acţiunile Renault au urcat vineri dimineaţă cu 1,1%, la 85,92 euro, evaluând compania la 25 de miliarde de euro (29 de miliarde de dolari).

Renault l-a numit pe Thierry Bollore în funcţia de director operaţional, pregătindu-l să devină director general. Ghosn a afirmat că Bollore este un candidat bun pentru această funcţie, dar în ultimă instanţă decizia va fi a Adunării Generale a Acţionarilor Renault.

Alianţa Renault-Nissan, extinsă în 2016 prin includerea Mitsubishi, a devenit anul trecut cel mai mare producător mondial de automobile cu 10,6 milioane unităţi, mai mult decât Volkswagen şi Toyota. Alianţa regrupează zece mărci de automobile, 470.000 de salariaţi şi 122 de uzine pe toate continentele.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Iulian Enache

Vara neputinţei

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO