1EUR = 4.8358 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Alico vrea să îşi schimbe numele în Metropolitan Life

Alico Asigurări România, parte a grupului american MetLife, a depus la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) documentaţia pentru schimbarea denumirii în Metropolitan Life, au declarat pentru MEDIAFAX reprezentanţii Comisiei.

07 sep, 2012 | Mediafax

Contactaţi de MEDIAFAX, reprezentanţii Alico nu au dorit să comenteze motivele acestei solicitări.

Surse din piaţa asigurărilor spun că, prin acest demers, Alico Asigurări vrea să evite confuzia cu MedLife, un operator de servicii medicale private.

Înfiinţat în 1998, Alico este al treilea asigurător local de viaţă în funcţie de primele subscrise, după ING Asigurări de Viaţă şi BCR Asigurări de Viaţă.

În 2011, compania a avut un profit de 74 milioane de lei, în creştere cu 7,4% faţă de 2010, şi venituri din prime de 207 milioane de lei, în urcare uşoară, de 1%.

Din noiembrie 2010, asigurătorul român este parte a grupului american MetLife, în urma preluării American Life Insurance Co. (Alico) pentru 16 miliarde de dolari de la American International Group, Inc. (AIG).

La 1 august, grupul britanic Aviva a anunţat că a finalizat vânzarea operaţiunilor de asigurări de viaţă din România, Ungaria şi Cehia către subsidiarele locale ale MetLife.

Preluarea Aviva Asigurări s-a realizat prin intermediul Alico Asigurări România. Prin această tranzacţie, MetLife a preluat şi controlul societăţilor Aviva Pensii şi Aviva Consulting&Training.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO