Allview lansează smartphone-ul X1 Xtreme, „cel mai puternic telefon din lume”

Allview, cel mai important producător autohton din industria IT&C, lansează astăzi noul său vârf de gamă. X1 Xtreme, dotat cu un procesor Quad Core Qualcomm Snapdragon 800 tactat la 2,15 GHz, compatibilitate cu tehnologia NFC, cameră principală de 16 MP şi cameră frontală de 8MP, iar conform testelor este cel mai puternic telefon din lume la ora actuală.
Economica.net - mar, 18 feb. 2014, 10:11
Allview lansează smartphone-ul X1 Xtreme,

Noul device single sim are design unibody şi este dotat cu display JDI IPS Full HD de 5,5’’ protejat de Gorilla Glass 3. Designul uşor curbat în partea din spate transformă orice utilizare într-o experienţă plăcută. Smartphone-ul are ecran edge to edge, display-ul reprezentând 77,5 % din suprafaţa frontală a device-ului (frame-ul lateral are doar 2,4 mm). Datorită acestui procent ridicat, X1 Xtreme se află în momentul de faţă în top 10 al smartphone-urilor edge to edge.

Platforma hardware este secondată de 3 GB memorie RAM şi 32 GB memorie flash. Smartphone-ul oferă sunet DTS, conectitivate GPS cu suport Glonass, compatibilitate cu HD Voice şi rulează sistemul de operare Android 4.2 Jelly Bean.

„Dotat cu unul dintre cele mai puternice procesoare existente în momentul actual pe piaţă, Qualcomm Snapdragon 800, device-ul se află în prezent pe primul loc în AnTuTu Benchmark, unde a obţinut un scor de peste 34.700 de puncte”, a declarat Lucian Peticilă, General Manager Allview.

Cel mai puternic telefon de pe piaţă la ora actuală, Samsung Galaxy Note 3, a obţiunut un scor maxim 34.652. AnTuTu Benchmark este cel mai apreciat sistem de testare a capacităţilor unui smartphone.

Una dintre principalele atracţii ale noului smartphone o constituie camera foto Omnivision de 16 MP, dotată cu LED flash, senzor BSI şi sistem optic de 8 lentile cu filtru UV şi antireflexie, lentila frontală fiind fabricată din safir. Pixelii de 1,34 μm oferă o prestaţie excelentă şi în condiţii de lumină slabă. Meniul acesteia are o interfaţă intuitivă, care permite modificarea balansului de alb, a valorii ISO şi a altor setări, exact ca în cazul aparatelor foto profesioniste. Partea frontală a telefonului este prevăzută cu o cameră foto secundară Omnivision de 8MP, care facilitează convorbirile video şi realizarea de autoportete.

Camera principală pune la dispoziţie utilizatorilor o serie de funcţii precum înregistrare video Full HD,  fotografiere HDR, eraser, mod sport şi foto panoramic. Aplicaţia Charm Cam preinstalată oferă funcţii ingenioase precum efecte de frumuseţe, aplicare machiaj profesional sau mod prezentare.

Smartphone-ul este echipat cu NFC (Near Field Communication), o tehnologie wireless concepută pentru a face schimb rapid de informaţii între diferite dispozitive prin atingerea sau apropierea acestora.

Interacţiunea utilizatorilor cu device-ul este mereu surprinzătoare datorită funcţiilor inteligente cu care acesta este dotat: quick menu (acces rapid la cele mai importante setări), double tap to wake (display-ul se deschide in urma unui dublu click pe ecran), black screen gesture (orice aplicaţie setată în prealabil porneşte automat daca utilizatorul desenează un „C” pe ecranul blocat), smart gesture, SMS calling, fake call şi floating video.

Amplificatorul audio Yamaha şi sistemul DTS (Digital True Surround) garantează calitatea sunetului, iar datorită tehnologiei HD Voice si a celor trei microfoane digitale cu funcţie de atenuare zgomot, sunetul este clar iar zgomotul de fundal este redus atunci când se efectuează convorbiri telefonice.

Smartphone-ul X1 Xtreme poate fi achiziţionat din magazinele partenere incepând din 31 martie 2014 la preţul de 1.999 lei.

Te-ar mai putea interesa și
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, principala preocupare financiară este acoperirea cheltuielilor de bază – studiu
Pentru 1 din 2 români, cheltuielile de bază sunt principala preocupare când vine vorba de situaţia personală, iar printre cele mai mari îngrijorări pentru tinerii din România se află nivelul......
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO, venituri în creștere în 2023, pe o piață cu cele mai joase rezultate din ultimii 15 ani
Grupul LEGO a anunțat rezultatele pentru anul fiscal 2023. Veniturile LEGO au crescut cu 2%, la 65,9 miliarde de coroane ...
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei raportează cel mai rapid ritm de creştere al veniturilor din ultimii patru ani
Huawei Technologies a înregistrat în 2023 cel mai rapid ritm de creştere a veniturilor din ultimii patru ani, pe fondul ...
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul îşi continuă creşterea. Noi recorduri pe pieţele internaţionale şi la cursul BNR
Aurul creşte şi azi, 29 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...