Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Clădirea de birouri Cubic Center, construită de omul de afaceri Dinu Patriciu, a intrat în portofoliul Alpha Bank, cea care finanţase proiectul. 
Andrada Ghira - lun, 07 mart. 2016, 11:14
Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat pe 19 august, a lăsat în urmă active imobiliare de peste 100 de milioane de euro în România, toate într-un portofoliu compus din mai multe clădiri de birouri, un proiect rezidenţial, unul logistic şi un teren. 

În ultmii ani, încercările de a închiria clădirea Cubic Center, acolo unde a avut sediul reţeaua falimentară de magazine Mic.ro, dezvoltată tot de Dinu Patriciu, nu au dus la rezultate spectaculoase.

Cubic Center Development, firma prin care a fost construit imobilul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de mp, a intrat sub umbrela Alpha Bank, care finanţat proiectul cu 31 de milioane de euro. Acum, acţionarii firmei sunt două societătăţi ale Alpha Bank: AGI – RRE ARSINOE LIMITED şi AGI – RRE CLEOPATRA LIMITED, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro

Adval Asset Management, firmă fondată de oamenii-cheie care au lucrat pentru Dinu Patriciu, a negociat restructurarea şi transferul Cubic Center către Alpha Bank România SA şi se va ocupa în continuare de managementul proprietăţii. Firma prin care a fost construită clădirea a înregistrat în 2014 afaceri de 757.000 de euro şi o pierdere de peste două milioane de euro. 

În plus, Adval a vândut în vara anului trecut şi clădirea Evo Center One, deţinută din Dinu Patriciu şi cumpărată la licitaţie în 2014. Clădirea are o sprafaţă închiriabilă de 2.000 mp. Noii proprietari sunt Itzhak şi Lilya David, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro. 

Pentru o altă clădire de birouri, Romana Offices, Adval a condus restructurarea şi refinanţarea împrumutului. Libra Bank a oferit o finanţare de 3 milioane de euro. Clădirea este închiriată în întregime. 

Tot în vara anului trecut, Adval a negociat ieşirea firmei lui Patriciu din proiectul imobiliar de 300 de milioane de euro, care urma să fie dezvoltat în parteneriat cu Immorent. IR CEE Project Development a preluat participațiile deținute de Șerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu, și cele ale Astra Investiții Imobiliare. 

Portofoliul de active imobiliare deţinut de familia Patriciu este format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center, Adevărul Office & Print Center, New Town Residence, Berthlot Villa, un parc logisitc în Pantelimon (nr. – fost depozit Minimax) şi un teren de 11.000 mp în Poiana Braşov.

Adval Asset Management este condusă de David Hayward, care a lucrat pentru PricewaterhouseCoopers şi Morgan Stanley Londra. Hayward a venit în România în 2007, iar în 2008 a devenit consultantul cheie al omului de afaceri Dinu Patriciu. Ulterior, după ce Patriciu a cumpărat în 2009 fondurile de investiţii imobiliare Fabian (nr. – cu active în România), Deutsche Land şi Rutley (cu active în Germania, Polonia, Suedia), Hayward a devenit directorul general al companiei Dinu Patriciu Global Services (DPGS), umbrela sub care au fost înglobate proprietăţile imobiliar ale celor trei fonduri.

Ioana Momiceanu, a intrat în în echipa DPGS în 2011, după ce a condus birourile din România ale Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis şi BNP Paribas Real Estate.

Te-ar mai putea interesa și
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Olaf Scholz avertizează că războiul din Ucraina ar putea dura mai mulți ani, poate chiar cinci
Cancelarul german Olaf Scholz crede că războiul din Ucraina ar putea continua timp de mai mulţi ani, poate chiar cinci ani, a declarat el în cadrul unui eveniment din oraşul german Chemnitz,......
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Germanii de la Draexlmaier iau un credit de 75 de milioane de euro de la BERD pentru extinderea producției în România
Compania germană de componente pentru industria auto Draexlmaier va primi un împrumut de 75 de milioane de euro de la BERD ...
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Harta mondială a energiei regenerabile, cine domină lumea
Capacitățile de generare de energie regenerabilă sunt aproape de pragul de 4.000 GW, adică 4.000.000 MW iar jumătate ...
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
Cheltuielile turiștilor care vizitează Bulgaria în acest an ar putea să fie mai mari cu 10-15% față de 2023
În condiţiile în care sărbătorile din luna mai marchează debutul turismului la Marea Neagră, bulgarii şi turiştii ...