Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Clădirea de birouri Cubic Center, construită de omul de afaceri Dinu Patriciu, a intrat în portofoliul Alpha Bank, cea care finanţase proiectul. 
Andrada Ghira - lun, 07 mart. 2016, 11:14
Alpha Bank a preluat clădirea de birouri Cubic Center, parte din imperiul imobiliar al lui Patriciu

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat pe 19 august, a lăsat în urmă active imobiliare de peste 100 de milioane de euro în România, toate într-un portofoliu compus din mai multe clădiri de birouri, un proiect rezidenţial, unul logistic şi un teren. 

În ultmii ani, încercările de a închiria clădirea Cubic Center, acolo unde a avut sediul reţeaua falimentară de magazine Mic.ro, dezvoltată tot de Dinu Patriciu, nu au dus la rezultate spectaculoase.

Cubic Center Development, firma prin care a fost construit imobilul de birouri, cu o suprafaţă închiriabilă de 27.000 de mp, a intrat sub umbrela Alpha Bank, care finanţat proiectul cu 31 de milioane de euro. Acum, acţionarii firmei sunt două societătăţi ale Alpha Bank: AGI – RRE ARSINOE LIMITED şi AGI – RRE CLEOPATRA LIMITED, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro

Adval Asset Management, firmă fondată de oamenii-cheie care au lucrat pentru Dinu Patriciu, a negociat restructurarea şi transferul Cubic Center către Alpha Bank România SA şi se va ocupa în continuare de managementul proprietăţii. Firma prin care a fost construită clădirea a înregistrat în 2014 afaceri de 757.000 de euro şi o pierdere de peste două milioane de euro. 

În plus, Adval a vândut în vara anului trecut şi clădirea Evo Center One, deţinută din Dinu Patriciu şi cumpărată la licitaţie în 2014. Clădirea are o sprafaţă închiriabilă de 2.000 mp. Noii proprietari sunt Itzhak şi Lilya David, arată datele din Monitorul Oficial, puse la dispoziţia ECONOMICA.NET de către Termene.ro. 

Pentru o altă clădire de birouri, Romana Offices, Adval a condus restructurarea şi refinanţarea împrumutului. Libra Bank a oferit o finanţare de 3 milioane de euro. Clădirea este închiriată în întregime. 

Tot în vara anului trecut, Adval a negociat ieşirea firmei lui Patriciu din proiectul imobiliar de 300 de milioane de euro, care urma să fie dezvoltat în parteneriat cu Immorent. IR CEE Project Development a preluat participațiile deținute de Șerban Patriciu, fratele lui Dinu Patriciu, și cele ale Astra Investiții Imobiliare. 

Portofoliul de active imobiliare deţinut de familia Patriciu este format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center, Adevărul Office & Print Center, New Town Residence, Berthlot Villa, un parc logisitc în Pantelimon (nr. – fost depozit Minimax) şi un teren de 11.000 mp în Poiana Braşov.

Adval Asset Management este condusă de David Hayward, care a lucrat pentru PricewaterhouseCoopers şi Morgan Stanley Londra. Hayward a venit în România în 2007, iar în 2008 a devenit consultantul cheie al omului de afaceri Dinu Patriciu. Ulterior, după ce Patriciu a cumpărat în 2009 fondurile de investiţii imobiliare Fabian (nr. – cu active în România), Deutsche Land şi Rutley (cu active în Germania, Polonia, Suedia), Hayward a devenit directorul general al companiei Dinu Patriciu Global Services (DPGS), umbrela sub care au fost înglobate proprietăţile imobiliar ale celor trei fonduri.

Ioana Momiceanu, a intrat în în echipa DPGS în 2011, după ce a condus birourile din România ale Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis şi BNP Paribas Real Estate.

Te-ar mai putea interesa și
Raed Arafat a cerut verificări în spitale, dacă sunt pregătite pentru o pană de curent
Raed Arafat a cerut verificări în spitale, dacă sunt pregătite pentru o pană de curent
Şeful Departamentuui pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a explicat că românii trebuie să fie pregătiţi de o pană de curent majoră, mai ales că urmează să se instaleze iarna,......
Cheltuielile cu cercetarea au fost în 2021 de sub 0,5% din PIB în 2021 – INS
Cheltuielile cu cercetarea au fost în 2021 de sub 0,5% din PIB în 2021 – INS
Cheltuielile totale efectuate, în anul 2021, pentru activitatea de cercetare-dezvoltare au însumat 5,616 miliarde lei, ...
România va participa la reconstrucția Ucrainei prin proiecte europene, dar și naționale – ambasador
România va participa la reconstrucția Ucrainei prin proiecte europene, dar și naționale – ambasador
România se va implica în procesul de reconstrucţie a Ucrainei prin proiecte dirijate de Comisia Europeană, ca parte comună ...
Romsilva a vândut 1,63 mil. mc lemn de foc pentru populație în primele zece luni, cu 26% mai mult
Romsilva a vândut 1,63 mil. mc lemn de foc pentru populație în primele zece luni, cu 26% mai mult
Regia Naţională a Pădurilor (RNP) - Romsilva a vândut, în primele 10 luni ale acestui an, 1,63 milioane de metri cubi ...