Alpha Bank a preluat un proiect rezidenţial pe care l-a finanţat dar nu s-a vândut. E al doilea

După ce în primăvara anului trecut Alpha Bank Group a preluat proiectul Doamna Ghica Plaza din Colentina, grecii au mai preluat un proiect rezidenţial din Pipera la începutul acestui an. 
Andrada Ghira - mar, 27 mai 2014, 12:00
Alpha Bank a preluat un proiect rezidenţial pe care l-a finanţat dar nu s-a vândut. E al doilea

Green Vista este al doilea proiect preluat înainte de insolvenţă, după ce un vehicul investiţional al Alpha Bank Group a preluat şi proiectul falimentar Blue Tower din Colentina, Bucureşti. AGI-RRE Poseidon şi-a adjudecat proiectul contra sumei de 11,4 mil. euro, plus TVA, în luna noiembrie a anului trecut

Alpha Astika Akinita, listată la Bursa de la Atena şi parte din Alpha Bank Group, a preluat de la dezvoltatorul israelian Carmel Investments Group ansamblul rezidenţial Green Vista din nodul Capitalei.

Lucrările de construcţie la proiectul Green Vista din Pipera, care are în total 258 de apartamente, au început în 2007 şi au fost finalizate în 2010. Din totalul locuinţelor, 49 nu sunt încă finalizate. Doar jumătate din locuinţe au fost vândute şi au generat încasări de 10 milioane de euro. Investiţia în proiect a fost de circa 20 de milioane de euro, din care Alpha Bank a finanţat construcţia cu 12 milioane de euro. 

Cu vânzări de un apartament pe lună în 2013, Alpha Bank Group a ajuns la o înţelegere cu dezvoltatorul Carmel şi a preluat la începutul acestui an firma Carmel Residential prin care a fost construit proiectul.

Compania de property management în portofoliul căreia se regăseşte proiectul, Alpha Astika Akinita, a semnat un parteneriat cu Premier Estate Management pentru relansarea vânzărilor din acest proiect, dar şi din Doamna Ghica Plaza.

Premier Estate Management se mai ocupă şi de vânzarea proiectelor rezidenţiale aflate în insolvenţă şi administrare de Euro Insol, coordonată de avocatul Remus Borza.

Aceeaşi măsură a mai fost practicată de Alpha Group şi în cazul proiectului de locuinţe Doamna Ghica Plaza din Colentina, finanţat cu 45 de milioane de euro şi în dezvoltarea căruia au fost implicaţi bancherul Dan Pascariu, brokerul Dan Sima, dramaturgul Adrian Lustig, dar şi avocaţii Călin Andrei Zamfirescu şi Stan Târnoveanu.

În primele cinci luni ale acestui an nu s-a vândut niciun apartament, însă oficialii speră ca noua strategie, cu preţuri mici, să atragă cumpărătorii. Astfel, dacă în 2010 preţul pe mp a fost de 1.200 de euro, acesta a fost ajustat, treptat, de la an la an, până la nivelul actual de 700 de euro. Preţurile pentru un apartament cu două camere pornesc de la 62.000 de euro, pentru cele cu trei camere de la 75.000 de euro, iar pentru cele de patru camere, de la 89.000 de euro. La aceste preţuri se adaugă şi TVA.

Carmel Investmenst Group este unul dintre dezvoltatorii israelieni care au anunţat planuri de mii de locuinţe şi investiţii de sute de milioane de euro în România. La începutul lui 2011, o altă firmă din grup, Carmel Land Development, care avea în plan construcţia unui ansamblu cu 1.500 de locuinţe la Cluj-Napoca, a intrat în insolvenţă. În septembrie 2012, instanţa a aprobat planul de reorganizare al societăţii, iar la începutul acestui an, a fost permisă extinderea planului de reorganizare.

CITEŞTE ŞI Paradisul imobiliar din România a sedus investitorii israelieni. Majoritatea au sfârşit însă rău. ANALIZĂ

Te-ar mai putea interesa și
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței
Parlamentul a numit noi membri în plenul Consiliului Concurenței, care se alătură președintelui autorității, Bogdan Chirițoiu, și vicepreședintelui Dan Pascu, informează instituția prin......
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
O nouă autostradă: CNAIR a transmis către ANAP documentația pentru contractul de construire a Alternativei Techirghiol
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis astăzi către Agenţia Naţională pentru Achiziţii ...
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
„Vânzarea de mai” s-ar putea sa fi început în aprilie
Se pare că sezonul slab al acțiunilor a apărut mai devreme în acest an. Suntem încă în aprilie, în timp ce o faimoasă ...
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Hisky le oferă reduceri la biletele de avion românilor care își reînnoiesc viza pentru Statele Unite ale Americii
Transportatorul aerian HiSky anunță că se alătură campaniei de includere a țării noastre în programul Visa Waiver, ...