1EUR = 4.7808 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Alphabet dă în judecată Uber pentru furt de tehnologie destinată automobilelor autonome

Divizia specializată în automobile autonome a grupului Alphabet, Waymo, a dat în judecată Uber Technologies şi subsidiara acesteia pentru vehicule autonome, Otto, pe care le acuză că au furat tehnologie confidenţială, transmite Reuters.

24 feb, 2017 | News.ro

Waymo acuză Uber şi Otto, cumpărată de furnizorul de servicii de împărţire a transporturilor în august, că au furat informaţii confidenţiale legate de tehnologia pentru senzori Lidar, pentru a intensifica eforturile de dezvoltare a tehnologiei autonome.

"Tehnologia Lidar a Uber este de fapt tehnologia Lidar a Waymo", se arată în plângerea Waymo făcută în districtul nordic al Californiei.

Uber a anunţat că ia în serios acuzaţiile făcute de Otto şi că va analiza problema cu grijă.

Lidar, care foloseşte impulsuri luminoase reflectate de obiecte pentru a le identifica poziţia pe sau în apropierea unui drum, este o componentă esenţială a sistemelor de conducere autonomă.

Sistemele anterioare aveau costuri prohibitive, iar Waymo a încercat să proiecteze unul cu peste 90% mai ieftin, făcând din Lidar unul dintre cele mai valoroase active, potrivit companiei.

Waymo solicită plata unor daune nespecificate şi un ordin judecătoresc care să împiedice Uber să polosească informaţiile.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO