Alpine va îngloba diviziile de curse ale Renault și are 3 modele auto noi în pregătire

Alpine și-a anunțat astăzi planurile de creștere pe termen lung, dedicată modelelor sportive. Activitățile curente ale Alpine Cars, Renault Sport Cars și Renault Sport Racing vor fi combinate într-o singură entitate sub marca Alpine. Aceasta va reuni producția specializată, expertiza ingineriei și imensa expunere media a participării in Formula 1.
Economica.net - joi, 14 ian. 2021, 09:18
Alpine va îngloba diviziile de curse ale Renault și are 3 modele auto noi în pregătire

Alpine, un brand ce are în spate un patrimoniu de curse și specialiști cu înaltă calificare care au dezvoltat modelul A110 la uzina din Dieppe va avea alături Renault Sport Cars, care cuprinde o echipă de 300 de oameni, ce au oferit grupului Renault produse emblematice precum R5 Turbo, Clio V6, Megane RS Trophy și noul Alpine A110 și Renault Sport Racing, cu echipa sa omonimă de F1, reunește 1.200 de oameni, care dezvoltă pentru motorsport, cu o imensă platformă de marketing cu jumătate de miliard de fani, reprezentând o oportunitate de a consolida imaginea mărcii Alpine la nivel global.

Alpine va folosi, de asemenea, amploarea și capacitățile Groupe Renault și ale Alianței RNM, care cuprind: tehnologiile dezvoltate, cum ar fi platforma EV nativă a Alianței, puterea globală de producție, o echipă de specialiști în achiziții puternică și capabilă să asigure competitivitatea costurilor, o rețea de distribuție globală și servicii financiare RCI. Obiectivul clar este de a construi o marcă profitabilă în 2025, incluzând investițiile în motorsport.

Noua structură organizațională, intensificarea sinergiilor cu Groupe Renault și Alianța RNM și colaborarea cu parteneri selectați vor fi esențiale pentru a dezvolta:

  • Un model compact sportiv 100% electric (segmentul B Hot-Hatch), având la bază platforma Alianței CMF-B EV
  • Un model Cross Over 100% electric (segmentul C Sport), având la bază platforma Alianței CMF-EV
  • Un model 100% electric care va înlocui A110 și va fi dezvoltat împreună cu Lotus

Ca parte a dezvoltării Alpine ca Business Unit, Groupe Renault și Lotus Group au semnat un memorandum de înțelegere pentru a analiza o serie de domenii de cooperare, inclusiv dezvoltarea comună a unui model sport electric. Echipele Alpine și Lotus vor desfășura un amplu studiu de fezabilitate pentru ingineria, proiectarea și dezvoltarea comună a acestui vehicul, utilizând resursele, expertiza și facilitățile entităților respective, atât în Franța, cât și în Marea Britanie.

Alpine va fi în fruntea inovației Renault, fie că este vorba de tehnologie, distribuție, relații cu clienții sau orice alt domeniu care oferă valoare adăugată mărcii și clienților săi. Ca atare, următoarea generație de produse Alpine va beneficia de cele mai recente inovații ale Grupului și de tehnologia și expertiza F1: management eficient al energiei, sisteme de siguranță și soluții de conectivitate derivate din performanța deosebită de analiză și procesare a datelor obținută în F1. Toate acestea vor oferi un avantaj competitiv semnificativ produselor Alpine.

„Noua entitate Alpine combină trei mărci cu puncte forte și zone de excelență distincte pentru a se poziționa drept o companie unică și autonomă. Know-how-ul fabricii noastre din Dieppe și excelența în inginerie a echipelor noastre de Formula 1 și Renault Sport vor străluci prin gama noastră 100% electrică și tehnologizată, ancorând astfel numele Alpine în viitor. Vom fi pe circuite și pe șosea, autentici și high-tech, îndrăzneți și pasionați”, spune Laurent Rossi, CEO Alpine.

Marca Alpine a fost fondată în 1955 de Jean Rédélé, un tânăr pasionat de competiții. El și-a numit compania după locul său preferat pentru curse: Alpii.

Când modelul original A110 a fost lansat în 1962, compania a început să se dezvolte într-un ritm accelerat. Până atunci, Alpine și Renault erau colaboratori apropiați, vânzarea și service-ul vehiculelor Alpine fiind asigurate de reprezentanțele Renault. La începutul anilor ‘70, Alpine era un nume de elită în raliurile auto. În 1971, Alpine a monopolizat pentru prima dată podiumul renumitului Rallye Monte Carlo, reușită repetată în 1973. Mai târziu în acel an, compania a devenit primul constructor care a fost încoronat Campion Mondial de Raliuri.

În același timp, vânzările de autoturisme Alpine au crescut. Alpine a construit o fabrică dedicată în Dieppe în 1969 – același site care produce astăzi noul A110. În 1971 a intrat în producție A310. Doi ani mai târziu, Alpine a fost achiziționată de Groupe Renault.

Alpine a obținut cel mai faimos triumf în motorsport în 1978 – victorie generală in cursa 24 de ore de la Le Mans. Fabrica a continuat să lanseze modele noi și inovatoare în anii ‘70 și ‘80, printre care A310 V6 și GTA. Producția Alpine a încetat în cele din urmă în 1995. În 2017, Alpine a lansat noul A110, un model consecvent principiilor atemporale ale modelului  A110 original. Pe lângă numeroasele premii internaționale, modelul s-a bucurat de o primire entuziastă din partea pasionaților mărcii.

Te-ar mai putea interesa și
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost suprasubscris cu peste 330%
18 instituții financiare au anunțat că vor să participe la schema de ajutor de stat IMM Plus. Fondul de garantare a fost ...
Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM SA-IFN) a anunțat astăzi că 18 instituții de credit și-au exprimat intenția de a participa în......
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
ROMATSA și-a dat acordul pentru delimitarea spațiului aerian a viitorului Aeroport Galați – Brăila
Preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea, a anunţat vineri, în conferinţă de presă, că a reuşit, ...
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme electrice
Renault tatonează o posibilă colaborare cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi, în domeniul fabricării de autoturisme ...
Renault a avut discuţii săptămâna aceasta cu firmele chineze Li Auto şi Xiaomi privind colaborarea în domeniile automobilelor ...
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri ...