Alro a început un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19 la angajaţii cei mai expuşi

Alro Slatina, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, a început un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19, finanţate de companie, pentru unii dintre cei mai expuşi angajaţi ai săi, Agerpres.
Economica.net - joi, 30 apr. 2020, 11:44
Alro a început un proces de screening cu teste rapide pentru COVID-19 la angajaţii cei mai expuşi

Conform unui raport remis Bursei de Valori Bucureşti, personalul de la Departamentul de Transporturi a fost prima categorie testată.

„Trecem printr-o perioadă excepţională în care trebuie să luăm măsuri excepţionale pentru a ne asigura că toţi angajaţii noştri lucrează într-un mediu sigur şi ajung acasă sănătoşi la familiile lor. Acesta este motivul pentru care am decis să punem în aplicare proceduri şi protocoale şi mai stricte, să testăm angajaţii care sunt cei mai expuşi riscului de infectare şi să ne asigurăm că toţi cei care lucrează la Alro sau care vin în contact cu angajaţii noştri sunt în siguranţă.(…) De când a început această pandemie, am pus în aplicare protocoale şi proceduri foarte stricte în toate spaţiile Alro destinate să prevină infectarea în locaţiile noastre, să ne protejăm angajaţii şi să asigurăm un lanţ de aprovizionare şi livrare complet funcţional şi, astfel, am reuşit să ne continuăm activitatea”, a spus Gheorghe Dobra, director general al Alro Slatina.

Compania a implementat protocoale şi proceduri complexe, în coordonare cu autorităţile centrale şi locale şi cu respectarea recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii pentru şantierele industriale începând din faza incipientă a acestei situaţii pandemice. Toţi angajaţii au primit materiale şi echipamente medicale şi de protecţie, precum măşti, mănuşi, salopete şi au fost instruiţi cum să acţioneze pentru a preveni infectarea lor cu COVID-19. Toate zonele fabricii sunt curăţate, igienizate şi dezinfectate în permanenţă. Angajaţii trebuie să-şi declare periodic (frecvenţa variază în funcţie de zona de muncă) starea de sănătate sau orice contact cu persoane potenţial infectate.

Alro analizează, totodată, posibilitatea de a oferi angajaţilor săi transportul de la domiciliu la serviciu şi înapoi, pentru a evita utilizarea transportului public şi, astfel,
pentru a diminua şi mai mult riscul de infectare.

„Alro a simulat deja planuri de urgenţă şi de continuitate a activităţii pentru situaţia în care unul sau mai mulţi angajaţi ar fi infectaţi cu COVID-19, astfel încât să nu fie perturbate operaţiunile, iar compania să îşi continue activităţile, iar produsele să fie livrate fără întârzieri şi să-şi respecte obligaţiile contractuale”, se menţionează în comunicat.

Companiile care fac parte din Grupul Alro sunt: Alro SA – producătorul de aluminiu, Alum SA – producătorul de alumină, Sierra Mineral Holdings I, Ltd. – societatea de extracţie a bauxitei, Vimetco Extrusion SRL – producător de aluminiu extrudat, Conef SA – societate de tip holding şi de management, Global Aluminium Ltd. – societate de tip holding şi Bauxite Marketing Ltd – marketing.

Alro este o subsidiară a Vimetco NV, companie globală de aluminiu primar şi procesat, integrată pe verticală. Alro este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, după capacitate, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa. Principalele pieţe de desfacere pentru produsele Alro sunt în Uniunea Europeană, dar compania are exporturi şi în SUA şi Asia.

Te-ar mai putea interesa și
Florin Cîţu este noul ministru interimar al Sănătăţii. Prima decizie pe care a luat-o
Florin Cîţu este noul ministru interimar al Sănătăţii. Prima decizie pe care a luat-o
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de desemnare a premierului Florin Cîţu ca ministru interimar al Sănătăţii, a anunţat Administraţia Prezidenţială. ...
Comisia Europeană dorește interzicerea folosirii inteligenței artificiale pentru urmărirea oamenilor
Comisia Europeană dorește interzicerea folosirii inteligenței artificiale pentru urmărirea oamenilor
Comisia Europeană vrea să interzică folosirea inteligenţei artificiale (AI) pentru urmărirea persoanelor şi clasificarea ...
Ministerul Finanțelor a prelungit cu șase luni facilitatea de eşalonare la plată, în formă simplificată
Ministerul Finanțelor a prelungit cu șase luni facilitatea de eşalonare la plată, în formă simplificată
Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a anunţat miercuri că a prelungit cu sase luni, până la 30 septembrie 2021, ...
A murit Bernie Madoff, artizanul celei mai mari scheme Ponzi din istoria Statelor Unite
A murit Bernie Madoff, artizanul celei mai mari scheme Ponzi din istoria Statelor Unite
Finanțistul Bernie Madoff, care a fost găsit vinovat în urmă cu 12 ani pentru punerea la punct a unei scheme Ponzi prin ...