1EUR = 4.7600 RON | Bucureşti 22 º

Companii

Alro: Am redus consumul de energie cu 75% în opt ani

Alro Slatina, cel mai mare consumator de energie electrică din ţară, a investit 77 de milioane de dolari n programe de eficienţă energetică, din 2005 până acum.

10 aug, 2012 | ECONOMICA.net

Consumul de electricitate al producătorului de aluminiu Alro Slatina a scăzut cu 75% în perioada 2003-2011, în sectorul de aluminiu procesat, ca urmare a programelor de investiţii în eficienţa energetică, potrivit datelor furnizate de companie ECONOMICA.NET. De asemenea, şi consumul de gaz a scăzut cu aproximativ 80% din 2003, până în 2011, pentru acelaşi sector.

Doar în primele cinci luni ale acestui an, Alro a finalizat investiţii în valoare de 15 milioane de dolari pentru eficienţă energetică, ca parte a programului pe termen lung implementat de Grupul Alro în toate unităţile sale din România.

Din 2005, Alro a investit aproximativ 77 milioane de dolari, într-un program de creştere a eficienţei energetice. Astfel, printre principalele proiecte implementate, compania a investit peste 27 milioane de dolari pentru creşterea intensităţii curentului electric la cuvă, la halele de electroliză active, până la 120 kA. Aceasta a contribuit la obţinerea unei producţii mai mari, cu impact direct asupra reducerii consumului de electricitate pe tona de aluminiu. Între 2006 şi 2008, Alro a investit peste 26 milioane de dolari în şapte noi grupuri de transformare şi în 14 redresori la halele de electriliză 5-8. Aceste investiţii au contribuit, la rândul lor, la reducerea consumului de electricitate.

Programul de investiţii pentru creşterea eficienţei energetice a permis companiei să îşi crească producţia de la 240.000 de tone de aluminiu primar în 2005, la maximul de 288.000 tone de aluminiu primar, atins în 2008, fără o creştere semnificativă a consumului de energie.

Alro este cel mai mare consumator de energie electrică din România, domeniul său de activitate presupunând un mare consum de energie electrică. Compania cumpără energie de la Hidroelectrica, pe baza unui contract pe termen lung, cu preţuri negociate care ţin cont de evoluţia cotaţiilor la aluminiu pe plan internaţional. Acest contract este acum în procedură de renegociere cu reprezentanţii Hidroelectrica.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO