Alro ar putea aloca tot profitul de anul trecut pentru dividende

Consiliul de Administraţie al producătorului de aluminiu Alro Slatina (ALR) propune acţionarilor să distribuie dividende de 225,8 milioane lei (51,6 milioane euro), aproape tot profitul de anul trecut şi în creştere cu 41% faţă de dividendele acordate în 2011.
Economica.net - lun, 26 mart. 2012, 07:52
Alro ar putea aloca tot profitul de anul trecut pentru dividende

Administratorii companiei propun acordarea unui dividend brut de 0,3164 lei/acţiune. Dacă propunerea va fi aprobată, Alro ar urma să acorde dividende reprezentând 98% din profitul net preliminat înregistrat anul trecut, de 230 milioane lei (54,2 milioane euro).

Alro a repartizat anul trecut tot profitul net, de 159,8 milioane lei, pentru dividende. Astfel, acţionarii au primit câte 0,2239 lei/acţiune.

Propunerea Consiliului de Administraţie privind dividendul din profitul din 2011 va fi discutată într-o şedinţă programată pentru 27 aprilie, potrivit unui convocator AGA transmis, luni, Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Compania are un capital social de 356,8 milioane lei, divizat în 713,7 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 0,5 lei.

Grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki, deţine împreună cu o firmă grup, Conef, 87,96% din acţiunile Alro, iar 10,2% din titluri sunt în portofoliul Fondului Proprietatea.

Cea mai recentă tranzacţie cu acţiunile Alro a fost realizată joi, când preţul a scăzut cu 1,66%, la 2,9 lei. La această cotaţie capitalizarea companiei este de 2,07 miliarde lei (473,5 milioane euro).

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...