Alro: Nu a fost luată nicio decizie privind reducerea producţiei

Combinatul de aluminiu Alro Slatina (ALR) nu a luat până în prezent nicio decizie cu privire la reducerea producţiei şi continuă negocierile cu Hidroelectrica pentru alimentarea cu energie, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori.
Economica.net - mar, 17 iul. 2012, 11:58
Alro: Nu a fost luată nicio decizie privind reducerea producţiei

„Nu am luat, încă, o hotărâre referitor la reducerea capacităţii de producţie. În momentul de faţă, analizăm situaţia curentă, în strictă legătură cu livrarea de energie electrică. În plus, ţinând cont de recentele declaraţii cu privire la declanşarea stării de forţă majoră de la Hidroelectrica, Alro analizează multiple variante pentru a fi pregătită în cazul în care această măsură va intra în aplicare”, a declarat, în comunicat, directorul general al Alro, Gheorghe Dobra.

Luând în considerare perioada anterioară de forţă majoră, care permite Hidroelectrica să reducă volumele livrate clienţilor, Alro trebuie să se asigure că are îndeplinite toate condiţiile pentru exploatarea în siguranţă a fluxului tehnologic, în cazul în care livrările de electricitate vor suferi fluctuaţii semnificative, potrivit companiei.

Liderul de sindicat de la Alro Slatina Constantin Popescu a declarat marţi corespondentului MEDIAFAX că managementul companiei intenţionează să oprească 20% din activitatea uzinei, din cauza faptului că nu s-a ajuns deocamdată la un acord cu Hidroelectrica privind contractul de energie electrică.

Totodată, zeci de angajaţi păzesc hala nouă de prelucrare a aluminiului de teamă ca activitatea să nu fie oprită şi astfel să îşi piardă locurile de muncă.

„Am fost anunţaţi de luni seara că se doreşte închiderea halei noi de aluminiu. Acolo lucrează peste 100 de oameni, dar ideea este că dacă se închide aceea vor fi disponibilizaţi aproximativ 1.600 de oameni, atât de la Slatina cât şi de la Tulcea pentru că activitatea lor are legătură cu cea din hala care se închide”, a afirmat Popescu.

La Alro lucrează în prezent 2.500 de oameni, iar în primul semestru al anului 2012 compania a înregistrat profit de 30 de milioane de dolari.

Alro, companie deţinută de grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrică din România. Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica în baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producătorului de electricitate deţinut de stat.

Contractele directe de vânzare a energiei, la preţuri sub cele din piaţă, au fost încheiate de Hidroelectrica între 2001 şi 2003 şi expiră în 2014, 2015 sau 2018.

Discuţiile purtate săptămâna trecută de administratorii Hidroelectrica şi Alro privind contractul de livrare a energiei, la care a participat şi Machitski, nu au dus la niciun rezultat, urmând să fie reluate în această săptămână.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie. Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui „dezastru de management” şi al secetei din 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a raportat un profit în creștere cu 21% pentru primele trei luni ale anului
Biofarm a înregistrat în primul trimestru al acestui an un profit net de 22,47 de milioane de lei, cu 21% mai mare faţă de cel din perioada similară a anului trecut, conform datelor transmise......
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Profitul SIF Oltenia s-a prăbușit în primele trei luni ale anului
Societatea de Investiţii Financiare Oltenia a încheiat primul trimestru cu un profit net de 1,057 de milioane de lei, de ...
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Republica Moldova deschide cel de-al șaptelea magazin din România
Producătorul de mobilă Tandem din Chişinău a anunțat vineri că deschide cel de-al șaptelea magazin din România, la ...
Coca-Cola a renunțat să mai comercializeze Coca-Cola Energy în America de Nord
Coca-Cola a renunțat să mai comercializeze Coca-Cola Energy în America de Nord
Gigantul american Coca-Cola a anunţat vineri că va înceta să mai comercializeze băutura energizantă Coca-Cola Energy ...