Alro revine pe profit după trei ani de pierderi

Producătorul de aluminiu Alro Slatina a înregistrat un profit net ajustat de 113 milioane de lei, în primele şase luni ale acestui an, după o pierdere netă ajustată de 80 de milioane de lei, în primul semestru din 2014, informează, vineri, compania.
Economica.net - vin, 14 aug. 2015, 08:44
Alro revine pe profit după trei ani de pierderi

‘În primele şase luni ale anului 2015, am înregistrat rezultate pozitive, după o perioadă de trei ani consecutivi de pierdere’, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Alro, Marian Năstase.

Vânzările societăţii s-au ridicat la 1,2 miliarde de lei, în perioada menţionată, în creştere cu 24%, de la 966 de milioane de lei, în prima jumătate a anului 2014.

La nivel de grup, profitul net ajustat a fost de 136 de milioane de lei, faţă de o pierdere netă ajustată de 89 milioane de lei, în semestrul I al anului trecut. În acelaşi timp, vânzările grupului au totalizat 1,28 miliarde de lei, în creştere cu peste 25% de la 1,02 miliarde de lei în perioada similară din anul anterior.

Compania anunţă că va continua programul de investiţii axat pe modernizarea şi creşterea eficienţei operaţiunilor, având un buget de 59 de milioane de dolari alocat pentru 2015.

‘Acesta vizează creşterea capacităţii de reciclare, împreună cu extinderea portofoliului de produse. În ultimii 10 ani, ca urmare a unor investiţii în valoare de peste 500 de milioane de dolari, dintre care 100 de milioane de dolari pentru proiecte de protecţia mediului, compania a modernizat echipamentele, pentru a rămâne competitivă pe pieţele internaţionale, dar şi pentru a respecta, în totalitate, reglementările privind protecţia mediului’, spun reprezentanţii companiei.

Potrivit documentului, în perioada 2002 – 2014, Alro a investit circa 100 de milioane de dolari în proiecte de eficienţă energetică, precum modernizarea staţiilor electrice de alimentare şi de distribuţie, înlocuirea grupurilor trafo-redresoare, îmbunătăţirea sistemului de management energetic.

Pentru 2015, Alro are un program de investiţii care vizează realizarea de modernizări în cadrul sectorului de electroliză.

Te-ar mai putea interesa și
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma de 250 de miliarde de dolari – studiu
Valoarea plăților făcute prin serviciul „Cumpăraţi acum, plătiţi mai târziu” va depăși în 2025 suma ...
Seamănă cu un credit de consum dar fără hârţogărie şi deseori fără costuri suplimentare pentru consumatori: soluţiile digitale de plată precum Afterpay, care permit o plată ulterioară,......
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
MIPE a introdus în PNRR o alocare de 230 de milioane de euro pentru construirea de creșe
O sumă de 230 de milioane de euro a fost alocată, în cadrul componentei Educaţie din Planul Naţional de Redresare şi ...
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca Lancia va deveni complet electrică la nivel global din 2026, iar Alfa Romeo din 2027 pe piețele principale
Marca de automobile Lancia va deveni 100% electrică în 2026 la nivel global, iar marca Alfa Romeo va face acelaşi lucru ...
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
DHL Express a comandat primele 12 avioane cargo complet electrice
Compania DHL Express, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de curierat din lume, a anunțat marți că a încheiat ...