Alro Slatina: Angajaţii păzesc hala de prelucrare a aluminiului de teamă să nu fie închisă

Zeci de angajaţi de la Alro Slatina păzesc hala nouă de prelucrare a aluminiului de teamă ca activitatea să nu fie oprită de şefii companiei şi astfel să îşi piardă locurile de muncă, scrie MEDIAFAX.
Economica.net - mar, 17 iul. 2012, 08:57
Alro Slatina: Angajaţii păzesc hala de prelucrare a aluminiului de teamă să nu fie închisă

Angajaţii au luat această decizie, după ce au fost anunţaţi de conducerea uzinei că hala nouă de aluminiu se va închide, din cauza faptului că nu s-a ajuns deocamdată la un acord cu Hidroelectrica privind contractul de energie electrică.

Potrivit liderului de sindicat de la Alro Slatina Constantin Popescu, conducerea companiei intenţionează să oprească 20% din activitatea uzinei.

„Am fost anunţaţi de luni seara că se doreşte închiderea halei noi de aluminiu. Acolo lucrează peste 100 de oameni, dar ideea este că dacă se închide aceea vor fi disponibilizaţi aproximativ 1.600 de oameni, atât de la Slatina cât şi de la Tulcea pentru că activitatea lor are legătură cu cea din hala care se închide”, a declarat Constantin Popescu.

Liderul de sindicat a precizat că directorii de la Alro ar vrea să închidă hala, însă aceştia nu sunt lăsaţi de angajaţi.

„Nu au curaj să vină să o închidă pentru că o păzesc muncitorii pentru că dacă era după ei îi puneau lacătul până acum. Mai grav este că dacă închid hala asta, urmează imediat şi celelalte pentru că fără ea, uzina trece pe pierdere”, a mai spus Popescu.

Liderii de sindicat mai spun că s-a ajuns la un pas de închidere, după ce Hidroelectrica a intrat în insolvenţă şi nu a mai putut asigura uzinei Alro energie la preţurile de până acum.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, reprezentanţi din conducerea Alro Slatina nu au putut fi contactaţi pentru a exprima un punct de vedere.

La Alro Slatina lucrează în prezent 2.500 de oameni, iar în primul semestru al anului 2012, compania a înregistrat profit de 30 de milioane de dolari.

Alro, companie deţinută de grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de Vitali Machitski, este cel mai mare consumator de energie electrică din România.

Compania a primit anul trecut energie de la Hidroelectrica în baza unui contract de 322,47 milioane lei, cel mai mare dintre contractele bilaterale ale producătorului de electricitate deţinut de stat.

Contractele directe de vânzare a energiei, la preţuri sub cele din piaţă, au fost încheiate de Hidroelectrica între 2001 şi 2003 şi expiră în 2014, 2015 sau 2018.

Euro Insol a anunţat că vrea să găsească soluţii amiabile privind aceste contracte, prin discuţii cu beneficiarii acordurilor, menţionând însă că, dacă aceştia nu vor accepta noile condiţii, contractele vor fi denunţate.

Săptămâna trecută, discuţiile dintre administratorii Hidroelectrica şi Alro Slatina privind contractul de livrare a energiei, la care a participat şi omul de afaceri rus Vitali Machitski, proprietarul combinatului, nu au dus la niciun rezultat, urmând să fie reluate săptămâna aceasta.

Hidroelectrica a intrat în insolvenţă în 20 iunie, la solicitarea Consiliului de Administraţie. Consiliul şi-a motivat cererea prin scăderea cifrei de afaceri şi creşterea datoriilor, pe fondul unui „dezastru de management” şi al secetei din 2011.

Te-ar mai putea interesa și
Pizza Hut deschide primul său restaurant Fast Casual Delivery din România
Pizza Hut deschide primul său restaurant Fast Casual Delivery din România
Sphera Franchise Group, deținătoarea companiei care operează în sistem de franciză brandul Pizza Hut în România, a anunțat miercuri reluarea planurilor de dezvoltare a Pizza Hut Delivery,......
Falimentul City Insurance. AURSF și AVAC cer Guvernului ca plafonul destinat victimelor accidentelor grave să fie ridicat la 2 milioane de lei
Falimentul City Insurance. AURSF și AVAC cer Guvernului ca plafonul destinat victimelor accidentelor grave să fie ridicat ...
Asociatia Utilizatorilor Români de Servicii Financiare (AURSF) și Asociația Victimelor Accidentelor de Circulație (AVAC) ...
Uber se extinde la Sibiu
Uber se extinde la Sibiu
Uber a anunțat că începând din această după-amiază va fi disponibil în Sibiu. Între datele de 22.09.2021 și 03.10.2021, ...
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus
Un nou studiu IRES identifică factorii-cheie pentru trecerea consumatorilor români de la fumat la produse cu risc redus
Consumatorii români de glo, produsul BAT care încălzește tutunul în loc să-l ardă, consideră că aceste produse au ...