1EUR = 4.7694 RON | Bucureşti 14 º

Companii

Alro va reduce din capacitatăţile de producţie, iar Alum Tulcea va fi închisă - sindicaliştii

Liderul Sindicatului Liber 'Aluministul' din cadrul Alro Slatina, Constantin Popescu, a declarat joi, pentru AGERPRES, că patronatul a anunţat sindicatele despre închiderea unor capacităţi de producţie şi reduceri de personal la unităţile din Slatina, începând cu 1 aprilie, dar şi despre închiderea totală a fabricii Alum Tulcea.

13 mar, 2014 | Agerpres

'După mitingul de ieri am avut o întâlnire cu acţionarul majoritar şi cu Consiliul de Administraţie, care ne-a dat următoarele veşti cutremurătoare: de la 1 aprilie se opreşte hala numărul nouă, urmând să se mai oprească încă două hale de electroliză, reducerea capacităţii de la Alprom (n.r. unitatea de prelucrarea aluminiului din Slatina) de la 80.000 de tone la 60.000 tone, închiderea totală pe o perioadă nedeterminată a Alum Tulcea şi disponibilizări masive de personal, peste 1.600 de oameni. Şi în afară de asta şi externalizări de sectoare, turnătorie, alte servicii. Deci nu vor rămâne în cadrul Alro decât turnătoria eco, ceva din turnătorie şi paza. Vor mai rămâne două hale de electroliză, cu aproximativ 100 de persoane', a spus Constantin Popescu.

Sindicalistul a menţionat că măsurile anunţate de patronat ar putea fi evitate numai în condiţiile scăderii preţului certificatelor verzi şi a creşterii preţului aluminiului la bursă. Constantin Popescu a adăugat că sindicatele nu vor fi de acord cu aceste măsuri şi vor protesta în mod vehement.

'Dacă certificatele verzi scad şi bursa îşi revine, s-ar putea reintra în normal, dar la ora actuală lucrurile aşa stau. Eu am transmis acţionarului majoritar că, cu mine, Sindicatul Aluministul, nu va închide nimic. O să scot managementul afară, o să sudez porţile, toate uşile de la halele de electroliză, ne batem până la capăt. Continuăm cu mitingurile, probabil şi alte manifestări de protest, blocăm oraşul. Dorim salvarea industriei şi a locurilor de muncă', a conchis Popescu.

Sindicatele din metalurgie protestează joi la Bucureşti, în timp ce la Slatina vor avea loc proteste ale salariaţilor de la Alro, dar şi din cadrul altor unităţi industriale din Slatina, începând cu ora 16,00 pe platoul din faţa instituţiei Prefectului Olt. La Slatina sunt anunţate proteste şi vineri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO