1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

News

Alro vrea un împrumut de 28 mil. dolari pentru capital de lucru, de la Raiffeisen, BRD şi UniCredit

Conducerea Alro cere acordul acţionarilor pentru contractarea unui împrumut de aproximativ 28 milioane dolari de la Raiffeisen International, Raiffeisen Bank România, BRD, UniCredit Bank Austria şi UniCredit Ţiriac, banii urmând să fie utilizaţi pentru capital de lucru.

15 noi, 2012 | Mediafax

Acţionarii vor discuta propunerea Consiliului de Administraţie într-o AGA programată pentru 18 decembrie, potrivit unui convocator AGA transmis, joi, de producătorului de aluminiu Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Pe ordinea de zi a aceeaşi şedinţe figurează şi aprobarea încheierii unui contract cu UniCredit Ţiriac Bank pentru o facilitate de credit de aproximativ 11 milioane dolari, pentru emiterea de acreditive şi scrisori de garanţie bancară.

În aceeaşi AGA, acţionarii vor vota propunerea Consiliului de Administraţie pentru încheierea unui act adiţional la contractul de împrumut semnat cu BERD în 2010. Prin acest act adiţional este vizată prelungirea cu un an a scadenţei facilităţii la termen, precum şi extinderea cu doi ani a facilităţii de tip revolving.

În luna august a anului 2010, Alro a semnat un împrumut sindicalizat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, pentru refinanţarea unei mari părţi din datoria existentă a companiei. BERD acordă 75 de milioane dolari în nume propriu, iar 105 milioane dolari au fost sindicalizaţi către bănci comerciale.

Alro a înregistrat în primele nouă luni un profit de 78,8 milioane lei (17,7 milioane euro), în scădere de aproape trei ori faţă de perioada similară a anului trecut, rezultatul fiind afectat de deteriorarea pieţei internaţionale a aluminiului şi de livrările de energie tot mai scăzute de la Hidroelectrica.

Cifra de afaceri a coborât cu 7% în primele nouă luni, la 1,58 miliarde lei (356 milioane euro).

Alro este cel mai mare producător de aluminiu din Europa Centrală si de Est, fiind controlat de grupul Vimetco, înregistrat în Olanda şi controlat de omul de afaceri rus Vitali Maşiţki. Vimetco deţine 84,19% din acţiunile Alro, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 10,21%.

Titlurile Alro sunt oprite de la tranzacţionare în şedinţa bursieră de joi, pentru întrunirea unei AGA, în care preşedintele Consiliului de Administraţie, Frank Muller, a primit un nou mandat de patru ani.

Acţiunile Alro au închis sesiunea de tranzacţionare de miercuri în scădere cu 3,72%, la preţul de 1,709 lei. La această cotaţie capitalizarea Alro este de 1,219 miliarde lei (268,7 milioane euro).

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO