Alstom a finalizat proiectul de electrificare feroviară pe tronsonul Vinţu de Jos-Simeria

Alstom a finalizat lucrările de electrificare şi energoalimentare pe cei 42 km ai tronsonului Vinţu de Jos - Simeria, în cadrul modernizării infrastructurii şi suprastructurii de cale ferată de pe ramura nordică românească a culoarului paneuropean Rin-Dunăre, potrivit unui comunicat citat de Agerpres.
Economica.net - mar, 15 dec. 2020, 07:33
Alstom a finalizat proiectul de electrificare feroviară pe tronsonul Vinţu de Jos-Simeria

Beneficiarul proiectului, Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, a semnat recent Procesul verbal de recepţie la terminarea lucrărilor.

„În cadrul proiectului, responsabilitatea Alstom a inclus realizarea unei substaţii de tracţiune electrică la Şibot, care transformă puterea electrică provenită din sistemul naţional de alimentare şi o adaptează pentru sistemul electroenergetic necesar tracţiunii feroviare”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, Alstom a instalat sistemele de alimentare cu energie electrică, însumând peste 130 km desfăşuraţi de catenară. În plus, compania a fost responsabilă şi de furnizarea sistemelor de informare şi anunţare a pasagerilor.

„Beneficiile unei linii de cale ferată reabilitate sunt multiple, de la asigurarea unei călătorii mai rapide, mai sigure şi mai confortabile pentru pasageri, până la dezvoltarea economică şi socială a zonelor pe care aceste linii le traversează”, a afirmat Gabriel Stanciu, directorul general al Alstom pentru România, Bulgaria şi Republica Moldova.

Compania Alstom este activă în lucrările continue de reabilitare a tronsonului românesc al coridorului Rin-Dunăre din anul 2012, iar în prezent compania acoperă peste 75% din cei 450 km aflaţi în prezent în curs de reabilitare pe sectorul românesc, în domeniul semnalizărilor sau infrastructurii.

Alstom are peste 5.000 km de linii echipate în peste 50 de proiecte derulate în lume. Compania oferă o gamă completă de echipamente şi servicii, de la trenuri de mare viteză, metrouri, tramvaie şi autobuze electrice, până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii de mobilitate digitale.

În anul fiscal 2019/2020, Alstom a înregistrat vânzări de 8,2 miliarde de euro şi comenzi în valoare de 9,9 miliarde de euro. Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 38.900 de angajaţi.

Alstom activează în România de peste 25 de ani şi deţine poziţii de lider în soluţii de control al traficului şi de electrificare feroviară. Compania are în prezent peste 500 de angajaţi şi derulează mai multe proiecte de reabilitare şi modernizare a căilor ferate la nivel naţional, în diferite etape de implementare. Din 2004, Alstom furnizează servicii complete de întreţinere pentru cele 83 de trenuri non-Alstom ale flotei metroului din Bucureşti.

 

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...