Alstom a încheiat vânzarea diviziilor Power şi Grid către General Electric, pentru 12,4 miliarde euro

Grupul Alstom încheie vânzarea activităţilor legate de energie (diviziile Power şi Grid) către General Electric, pentru suma de aproximativ 12,4 miliarde de euro, au anunţat, marţi, reprezentanţi ai companiei.
Economica.net - mar, 03 nov. 2015, 12:21
Alstom a încheiat vânzarea diviziilor Power şi Grid către General Electric, pentru 12,4 miliarde euro

Potrivit unui comunicat remis Agerpres, grupul se va concentra în exclusivitate asupra activităţilor de transport feroviar.

‘Veniturile rezultate din tranzacţie sunt utilizate pentru achiziţionarea diviziilor GE Signalling, pentru suma de aproximativ 700 de milioane euro şi pentru a reinvesti în trei companii mixte împreună cu General Electric (în domeniul reţelelor electrice, energiei regenerabile şi turbinelor nucleare la nivel mondial şi cu abur în Franţa), pentru suma de circa 2,4 miliarde euro. O parte din venituri, între 3,2 şi 3,7 miliarde, va reveni acţionarilor. Consiliul Director, care se va întruni în data de 4 noiembrie a.c., va propune lansarea ofertei publice de răscumpărare de acţiuni (OPRA), urmată de o reducere de capital prin anulare de acţiuni. Această operaţiune va face obiectul aprobării Adunării Generale a Acţionarilor, care va avea loc înainte de sfârşitul anului. După încheierea completă a tranzacţiei, Alstom va încheia procedura de dezintermediere şi va beneficia de un bilanţ solid’, se arată în comunicatul citat.

Prezent pe toate continentele, Alstom dispune de o gamă complete de soluţii şi inovare, deţinând totodată poziţii fruntaşe în sectoarele trenuri, servicii, sisteme şi semnalizări, care acum sunt consolidate prin achiziţionarea GE Signalling.

‘Ziua de astăzi marchează un moment de cotitură în istoria Alstom. Am reuşit să asigurăm împreună cu General Electric o tranzacţie benefică pentru ambele părţi, care protejează interesele angajaţilor şi ale clienţilor din diviziile de energie, în acelaşi timp consolidând poziţia Alstom în industria de transport. Astăzi, Alstom deţine poziţii de frunte pe o piaţă feroviară în creştere şi va beneficia de o bază financiară solidă pentru a-şi susţine strategia de creştere. Această companie, complet concentrată pe transport, beneficiază de asemenea de o echipă competentă de management, condusă de Henri Poupart-Lafarge. Am toată încrederea în abilitatea sa de a duce Grupul către succese viitoare’, a declarat Patrick Kron, preşedinte şi CEO Alstom.

Alstom este lider mondial în soluţii integrate pentru industria feroviară. În anul fiscal 2014-2015 a avut vânzări record de 6,2 miliarde euro şi a înregistrat comenzi în valoare de 10 miliarde euro. Cu sediul central în Franţa, Alstom este o companie prezentă în peste 60 de ţări şi are 32.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Niciun pat liber la ATI pentru bolnavii de COVID-19
Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă că, la nivel naţional, nu există niciun pat liber la Terapie Intensivă pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate......
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
Cinci sfaturi importante pentru românii care au card virtual și pentru cei care își vor face unul
ING Bank, cea mai dinamică bancă din România în ceea ce privește digitalizarea și una dintre cele mai mari ca număr ...
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de șase ani
Peste 15.200 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 în ultimele 24 de ore. 350 de decese, printre care și o fată de ...
Un număr de 15.239 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind ...
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Cîţu consideră că există mici șanse ca ratingul de țară să fie schimbat
Premierul interimar, Florin Cîţu, a afirmat, sâmbătă, că există "foarte mici şanse" ca ratingul de ţară să fie ...