Alstom derulează în prezent 8 proiecte majore în România. Contractul cu Metrorex, valabil până în 2019

Alstom derulează în România, în prezent, opt proiecte importante, printre care se află contractul semnat cu Metrorex în 2004, valabil timp de 15 ani, sau lucrările la instalaţiile de desulfurare la Unitatea 4 a termocentralei Rovinari, potrivit informaţiilor grupului francez, prezentate, miercuri, într-o conferinţă de presă, de către Gilbert Porcherot, preşedintele Alstom România.
Economica.net - mie, 12 mart. 2014, 10:30
Alstom derulează în prezent 8 proiecte majore în România. Contractul cu Metrorex, valabil până în 2019

Astfel, printre principalele proiecte Alstom aflate în desfăşurare pe plan local se află: lucrările la instalaţia de desulfurare a Unităţii 4 a termocentralei Rovinari, instalaţiile de desulfurare ale Unităţilor 1 şi 2 ale termocentralei Craiova II (în sectorul power), precum şi contractul de mentenanţă pentru metroul din Bucureşti, semnat cu Metrorex în 2004, contractele cu CFR pentru segmentul Coşlariu-Micăsasa (electrificare, furnizare de energie electrică, telecom), pentru segmentul Simeria-Vinţu de Jos (electrificare, telecom, sistem de informare a călătorilor) şi pentru segmentul km 614-Curtici (electrificare, semnalizare).

În plus, compania are în derulare reabilitarea staţiei electrice Mănăştur şi a staţiei electrice Tulcea Vest de 400 kV (în sectorul Grid), alături de dezvoltarea unui Sistem European de Management al Traficului Feroviar /ERTMS/ pe tronsonul km 614 – Curtici.

‘Avem 45 de ingineri specializaţi în IT de vârf care lucrează în MMS, management de reţea. România este o piaţă strategică pentru grupul nostru. Sunt vremuri destul de dificile şi pline de provocări peste tot în lume şi de aceea trebuie să ne adaptăm cerinţelor clienţilor noştri. Sunt, de asemenea, vremuri care aduc noi oportunităţi, pe care le dezvoltăm deja în România pentru a transforma această zonă într-un hub tehonlogic regional pentru Europa Centrală şi de Est’, a afirmat Porcherot.

Grupul francez Alstom a înregistrat, în anul fiscal 2012-2013, un profit net în creştere cu 10% şi comenzi în valoare de 23,8 de miliarde de euro, potrivit datelor publicate la jumătatea anului trecut.

Astfel, în anul fiscal 2012-2013, venitul operaţional a totalizat 1,463 miliarde de euro, faţă de 1,406 miliarde euro în anul fiscal precedent. Marja operaţională a grupului s-a îmbunătăţit, ajungând la 7,2%.

Vânzările, care au totalizat 20,3 milioane de euro, au înregistrat o creştere de 2% comparativ cu 2012, iar veniturile din operaţiuni au avut valoarea de 1,463 miliarde de euro.

Venitul net a crescut cu 10%, de la 732 milioane de euro, în anul fiscal 2011-2012, la 802 milioane de euro.

Grupul Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

Compania este prezentă în România de 20 de ani, iar 1.050 angajaţi lucrează în centrele de producţie locale şi în birourile din Bucureşti.

Alstom România derulează proiecte de reabilitare bazate pe tehnologii avansate în sectoarele Power, Transport şi Grid.

Te-ar mai putea interesa și
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Europa se pregătește să interzică importurile de gaze lichefiate (LNG) din Rusia
Uniunea Europeană este pregătită să abordeze problema importurilor de gaze rusești pe continentul european, pe fondul discuțiilor despre un nou pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, potrivit......
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană cere României, Bulgariei şi Spaniei să respecte legislaţia privind achiziţiile publice
Comisia Europeană a decis, miercuri, să demareze o procedură de infringement prin trimiterea unei scrisori de punere în ...
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul de la marginea Bucureştiului
Drum Greenfield – PMB va cere scoaterea din fondul forestier a 0,3 hectare, pentru a asigura accesul în cartierul ...
Consilierii generali vor dezbate în şedinţa de luni un proiect de hotărâre prin care solicită scoaterea definitivă ...
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
HAI Aluminium a ales compania Wiren pentru un portofoliu de proiecte ce însumează peste 10 MWp
Pentru HAI Aluminium, parteneriatul cu Wiren reprezintă tranziția către un consum independent, din surse de energie sustenabilă. ...