1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Companii

Alstom livrează tramvaiele viitorului pentru oraşul francez Nisa. VIDEO şi FOTO

Tramvaiul Citadis X05 este aproape în întregime realizat din materiale reciclabile, alimentarea cu energie se face prin şină, ca la metrou, este iluminat în întregime prin led-uri, are display-uri de mari dimensiuni peste tot şi converteşte energia rezultată din frânare în energie electrică pentru consum intern

16 oct, 2015 | ECONOMICA.net

Compania Alstom Transport a câştigat un contract de 91 de milioane de euro pentru livrarea a 19 tramvaie de tip Citadis  X05 către primăria oraşului Nisa, de pe Costa de Azur a Franţei. Contractul are şi o opţiune de cumpărare pentru încă 18 tramvaie.

 

 

Preţul „piperat” al tramvaielor Alstom(4,6 milioane de euro pe unitate) este justificat de faptul că acestea înglobează ultima tehnologie disponibilă pe piaţă. Printre altele,  alimentarea tramvaiului se face prin şina pe care circulă, la fel ca la metrou. Astfel, linia de înaltă tensiune dispare de pe întreg traseul pe care circulă acest tramvai. „Astfel, integrăm armonios tramvaiul în peisajul urban, păstrând mostenirea arhitecturală a oraşului”, se arată într-un comunicat al Municipalităţii din Nisa.

Citadis are o lungime de 44 de metri şi o capacitate de încărcare de 300 de persoane. Geamurile reprezintă 40% din suprafaţa tramvaiului, iluminaţia este asigurată de tehnologia LED, scaunele sunt mai spaţioase decât la tramvaiele clasice iar informaţiile despre călătorie se afişează pe un display de mari dimensiuni. Energia declanşată de frânare este recuperată şi folosită în alimentarea tramvaiului. Costurile cu energia necesară tramvaiului şi mentenanţa scad cu 30%, respectiv 20%. 98% din componentele Citadis sunt reciclabile.

Primele tramvaie vor intra în uz la începutul verii 2017.

Alstom Transport este una dintre cele mai mari firme de material rulant din lume. Are vânzări de 6,2 miliarde de euro şi comenzi în derulare de 10 miliarde de euro. Este prezentă în 60 de ţări din întreaga lume. În România, Alstom asigură mentenanţa trenurilor Metrorex şi este implicată în mai multe proiecte de construcţie şi reabilitare de cale ferată.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO