Alstom va livra în Germania 34 de trenuri electrice de mare capacitate cu două niveluri

AGERPRES - mar, 09 mart. 2021, 18:50
Alstom va livra în Germania 34 de trenuri electrice de mare capacitate cu două niveluri

Compania Alstom a fost selectată pentru a furniza operatorului german Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) 34 de trenuri electrice (EMU) de mare capacitate Coradia Stream, cu două niveluri, a anunţat marţi compania, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe lângă livrarea trenurilor, contractul cu o valoare totală de aproximativ 760 de milioane euro include şi întreţinerea vehiculelor pentru 30 de ani.

Din decembrie 2024, trenurile vor fi în operare pe aşa numitul Expresskreuz Bremen/Niedersachsen (EBN), care conectează Bremen, Hanovra, Oldenburg, Wilhelmshaven, Norddeich-Mole, Osnabruck şi Bremerhaven.

„Sunt foarte mulţumit de decizia statului Saxonia Inferioară şi LNVG de a da un exemplu pentru mobilitate sustenabilă şi protecţie climatică cu ajutorul trenului nostru Coradia Stream. Trenul nostru modern cu două niveluri pentru LNVG este o combinaţie ideală între inovaţie şi confort pentru pasageri. Ne construim propriul centru de servicii de mentenanţă special pentru această comandă şi vom da un exemplu privind protecţia mediului şi eficienţa energetică”, a afirmat Muslum Yakisan, preşedinte al Alstom pentru regiunea DACH (Germania, Austria, Elveţia).

Totodată, Alstom a fost contractat să realizeze întreţinerea trenurilor pentru 30 de ani, ceea ce include, permanent, o garanţie pentru piesele de schimb.

Trenul electric de mare capacitate cu două niveluri (double-decker) Coradia Stream are un design modular şi, pe lângă confortul pasagerilor, este caracterizat şi prin capacităţi variabile ale locurilor pentru pasageri. Cele 34 de trenuri comandate de LNVG vor avea patru vagoane.

Compania precizează că, suplimentar, vor fi livrate încă 18 vagoane centrale pentru extinderea trenurilor până la şase vagoane, în funcţie de volumul de pasageri. În total, comanda se ridică la 154 de vagoane.

„Combinaţia dintre vagoanele simple şi cele cu două niveluri este semnul distinctiv al trenului de mare capacitate Coradia Stream. Trenul Coradia Stream de mare capacitate asigură cel mai confortabil acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă datorită accesului fără rampă în vagoanele centrale. Standardizarea pe de o parte, şi soluţiile individuale pentru client, ca de exemplu compartimente extensibile de biciclete sau zone multi-generaţii, pe de altă parte, permit un concept de vehicul orientat spre viitor.”, se mai spune în comunicat.

Portofoliul de produse al Alstom cuprinde o gamă diversă, de la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie şi autobuze electrice până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii digitale de mobilitate. După ce Alstom a preluat Bombardier Transportation la 29 ianuarie 2021, veniturile combinate ale noului Grup s-au ridicat la 15,7 miliarde de Euro pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 20201. Compania Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în 70 de ţări, având un număr de 75.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...