Alstom va livra în Germania 34 de trenuri electrice de mare capacitate cu două niveluri

AGERPRES - mar, 09 mart. 2021, 18:50
Alstom va livra în Germania 34 de trenuri electrice de mare capacitate cu două niveluri

Compania Alstom a fost selectată pentru a furniza operatorului german Landesnahverkehrsgesellschaft Niedersachsen (LNVG) 34 de trenuri electrice (EMU) de mare capacitate Coradia Stream, cu două niveluri, a anunţat marţi compania, relatează Agerpres.

Potrivit sursei citate, pe lângă livrarea trenurilor, contractul cu o valoare totală de aproximativ 760 de milioane euro include şi întreţinerea vehiculelor pentru 30 de ani.

Din decembrie 2024, trenurile vor fi în operare pe aşa numitul Expresskreuz Bremen/Niedersachsen (EBN), care conectează Bremen, Hanovra, Oldenburg, Wilhelmshaven, Norddeich-Mole, Osnabruck şi Bremerhaven.

„Sunt foarte mulţumit de decizia statului Saxonia Inferioară şi LNVG de a da un exemplu pentru mobilitate sustenabilă şi protecţie climatică cu ajutorul trenului nostru Coradia Stream. Trenul nostru modern cu două niveluri pentru LNVG este o combinaţie ideală între inovaţie şi confort pentru pasageri. Ne construim propriul centru de servicii de mentenanţă special pentru această comandă şi vom da un exemplu privind protecţia mediului şi eficienţa energetică”, a afirmat Muslum Yakisan, preşedinte al Alstom pentru regiunea DACH (Germania, Austria, Elveţia).

Totodată, Alstom a fost contractat să realizeze întreţinerea trenurilor pentru 30 de ani, ceea ce include, permanent, o garanţie pentru piesele de schimb.

Trenul electric de mare capacitate cu două niveluri (double-decker) Coradia Stream are un design modular şi, pe lângă confortul pasagerilor, este caracterizat şi prin capacităţi variabile ale locurilor pentru pasageri. Cele 34 de trenuri comandate de LNVG vor avea patru vagoane.

Compania precizează că, suplimentar, vor fi livrate încă 18 vagoane centrale pentru extinderea trenurilor până la şase vagoane, în funcţie de volumul de pasageri. În total, comanda se ridică la 154 de vagoane.

„Combinaţia dintre vagoanele simple şi cele cu două niveluri este semnul distinctiv al trenului de mare capacitate Coradia Stream. Trenul Coradia Stream de mare capacitate asigură cel mai confortabil acces pentru pasagerii cu mobilitate redusă datorită accesului fără rampă în vagoanele centrale. Standardizarea pe de o parte, şi soluţiile individuale pentru client, ca de exemplu compartimente extensibile de biciclete sau zone multi-generaţii, pe de altă parte, permit un concept de vehicul orientat spre viitor.”, se mai spune în comunicat.

Portofoliul de produse al Alstom cuprinde o gamă diversă, de la trenuri de mare viteză, metrouri, vehicule tip monorail, tramvaie şi autobuze electrice până la sisteme integrate, servicii personalizate, infrastructură, controlul traficului şi soluţii digitale de mobilitate. După ce Alstom a preluat Bombardier Transportation la 29 ianuarie 2021, veniturile combinate ale noului Grup s-au ridicat la 15,7 miliarde de Euro pentru perioada de 12 luni încheiată la 31 martie 20201. Compania Alstom are sediul principal în Franţa şi este prezentă în 70 de ţări, având un număr de 75.000 de angajaţi.

Te-ar mai putea interesa și
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 13.05.2021
Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 13.05.2021
Euro creşte uşor în primele ore ale dimineţii peste nivelul de ieri de la cursul anunţat de Banca Naţională. La ora 5 a.m. se afla peste maximul istoric înregistrat în faţa leului la cursul......
Rata de vindecare a ajuns la 95,32%, 5.733 de persoane internate în toată ţara, cel mai mic număr de pacienţi la ATI din ultimele şase luni – Coronavirus joi dimineaţă – 13.05.2021
Rata de vindecare a ajuns la 95,32%, 5.733 de persoane internate în toată ţara, cel mai mic număr de pacienţi la ATI ...
Criza Coronavirus 13 mai 2021 (cea mai recentă raportare - 12 mai, ora 13) - Rata vindecării a crescut la 95,32% (1.018.817 ...
Centura București: CNAIR vrea să amplaseze 5 pasarele pietonale, de peste 11 milioane de lei
Centura București: CNAIR vrea să amplaseze 5 pasarele pietonale, de peste 11 milioane de lei
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat marți licitația pentru montarea a cinci ...
LiveWire devine marca de motociclete electrice a Harley-Davidson
LiveWire devine marca de motociclete electrice a Harley-Davidson
Cu doi ani în urmă, celebra companie Harley-Davidson lansa LiveWire, prima sa motocicletă electrică. Acum, LiveWire devine ...