1EUR = 4.7792 RON | Bucureşti 3 º

Companii

Alstom vinde active de 2,7 mld. dolari şi concediază 1.300 de angajaţi, din cauza scăderii comenzilor

Grupul Alstom, prezent şi pe piaţa din România, va extinde măsurile de reducere a costurilor, prin vânzarea unor active în valoare de două miliarde de euro (2,7 miliarde de dolari) şi concedierea a 1.300 de angajaţi, în special în Europa, transmite Bloomberg.

06 noi, 2013 | Agerpres

Printre activele scoase la vânzare se află o participaţie minoritară la divizia Alstom Transport, care ar putea atrage interesul traderilor şi al fondurilor speculative, a anunţat, miercuri, compania franceză.

În primul semestru din 2013, profitul operaţional s-a ridicat la 695 de milioane de euro, depăşind estimările analiştilor, de 664 de milioane de euro.

'În actualul mediu economic dificil, trebuie să ne consolidăm şi mai mult competitivitatea. Vrem să ne recâştigăm mobilitatea strategică', a declarat directorul Alstom, Patrick Kron.

Acesta a anunţat economii de 1,5 miliarde de euro până în aprilie 2016.

În perioada aprilie - septembrie 2013, comenzile au scăzut cu 22%, la 9,43 miliarde de euro, în timp ce vânzările s-au menţinut la 9,73 miliarde de euro.

Alstom, care şi-a redus numărul de angajaţi în SUA şi Europa în urma efectelor recesiunii, închide unele uzine care produc reţele energetice şi motoare eoliene. De asemenea, compania a majorat liniile de producţie pentru trenuri şi turbine în ţări ca China, Rusia, Brazilia şi India.

Grupul francez Alstom este unul dintre liderii mondiali în domeniul producţiei de electricitate şi reţelelor electrice, precum şi în infrastructura de transport.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO