1EUR = 4.7776 RON | Bucureşti 11 º

Companii

Alte 18 programe de dezvoltare rurală au obţinut aprobarea Comisiei Europene

Comisia Europeană a aprobat, vineri, alte 18 programe de dezvoltare rurală din cele 118 programe destinate îmbunătăţirii competitivităţii sectorului agricol din Uniunea Europeană, informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.

14 feb, 2015 | Agerpres

Primele nouă programe de acest fel au fost adoptate în luna decembrie a anului trecut, scrie Agerpres.

Cele 18 programe adoptate vineri vor beneficia de finanţare în valoare de 14,325 miliarde de euro de la bugetul UE, la care se vor adăuga finanţări naţionale, regionale şi private. Prin adăugarea celor nouă programe adoptate în decembrie, decizia de astăzi duce numărul programelor de dezvoltare rurală adoptate la 27 din 118, ceea ce înseamnă că programe în valoare de peste 35 de miliarde de euro (aproximativ 36% din buget) au fost aprobate până acum.

'Unul din atuurile conceptului de Dezvoltare Rurală este că avem priorităţi cheie dar este la latitudinea fiecărui stat membru sau regiune să conceapă un program care se potriveşte situaţie şi provocărilor sale. Programele de astăzi oferă finanţare pentru o gamă largă de proiecte dinamice, variind de la proiecte de modernizare a agriculturii în ţările baltice, încurajarea tinerilor fermieri să se alăture sectorului în Slovenia, la scheme destinate îmbunătăţirii calităţii apelor în Olanda şi protejării a 2,5 milioane hectare de teren arabil în Anglia. Sunt încântat să confirm că cele 18 programe adoptate astăzi vor oferi peste un milion de locuri în cursurile de pregătire', a declarat comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan.

Dezvoltarea rurală este al doilea pilon al Politicii Agricole Comune. În total, 118 programe sunt prevăzute pentru toate cele 28 de state membre ale UE. Cele 118 programe multianuale şi operaţionale la nivel naţional sau regional vor beneficia de un sprijin total din partea UE în valoare de 99,6 miliarde de euro pentru perioada 2014 - 2020 prin intermediul Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), la care se vor adăuga finanţări naţionale, regionale şi private.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO