Alternus Energy, un producător independent de energie, mai cumpără un parc solar de 20 de MW în România

Alternus Energy, un producător independent de energie, și-a anunțat investitorii ca a cumpărat parcul solar LJG Green Source Energy Beta SRL (LJG) de 20 MW de la Risen Energy GMBH pentru 22 de milioane de euro.
Andrada Ghira - lun, 03 mai 2021, 10:31
Alternus Energy, un producător independent de energie, mai cumpără un parc solar de 20 de MW în România

Aceasta este a doua achiziție a companiei anul acesta în România, și cel mai mare parc cumpărat până acum. În martie, Alternus și-a extins portofoliului prin achiziția a două parcuri solare de la Renesola Power, cu o capacitate combinată de 15,4 MW, pentru care a plătit 26 de milioane de euro.

Această nouă achiziție face ca Alternus să dețină în România parcuri cu o putere instalată de peste 40 de MW. În cele patru țări în care este prezentă Alternus are o capacitate de 68 de MW.

Ce a cumpărat Alternus

LJG face parte dintr-o capacitate totală planificată de 150 de MW din veniturile plasării cu succes a obligațiunilor verzi de 100 de milioane de euro și a capitalului propriu de 27 de milioane de euro din decembrie 2020.

Compania a investit 50 de milioane de euro anul acesta pentru achiziția a șase parcuri solare.

Parcul solar cumpărat este operațional din 2013 și produce venituri anuale sunt de 6,4 milioane de euro, generate din vânzarea energiei electrice sub programul al UE de stimulare a companiilor locale. LJȘ deține terenul parcurilor pe care le operează. Alternus a plătit 22 de milioane de euro pentru a deține în totalitate parcul solar.

„Cu această achiziție creștem veniturile anuale ale companiei la peste 17 milioane de euro, de la patru milioane de euro de la sfârșitul lui 2020, și ne așteptăm să ne menținem media EBITDA la aproximativ 80%. Strategia noastră de succes ne permite să creștem rapid și așteptăm cu nerăbdare să ne completăm portofoliul curent de parcuri cu o putere de 150 MW, și după aceea să anunțăm mai multe tranzacții din restanța contractată în primul trimestru din acest an, de 1,2 GW, proiecte supuse procesului de due-dilligence”, spune Joseph Duey, directorul financiar al companiei.

Cine este Alternus Energy

Alternus Energy Group este un producător de energie independent paneuropean cu sediul în Irlanda, cu accent pe piața de energie solară de dimensiuni medii.

Alternus și-a început activitatea în 2016 cu două parcuri cu o capacitate instalată de 6 MW, iar în prezent portofoliul este format din 39 de parcuri în Germania, Italia, România și Polonia. Compania vrea să ajungă până la sfârșitul lui 2025 la un portofoliu de parcuri 2 GW și să devină unul dintre cei mai mari producători independenți de energie până la sfârșitul acestei decade.

 

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Poșta Română oferă 20 de posturi de internship plătite în domenii precum HR, IT, marketing și juridic
Compania Națională Poșta Română lansează a doua ediție a programului de internship, creat special pentru a tinerii care doresc o carieră în industria serviciilor poștale și de logistică. ...
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte de Paște
Boloș: Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru ca pensiile să fie plătite în avans, înainte ...
Ministerul Finanţelor a efectuat toate procedurile necesare pentru a asigura că toţi cei 4,74 de milioane pensionari din ...
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România deschide cel de-al 57-lea hipermarket din rețea la Pitești
Carrefour România își continuă expansiunea și inaugurează cel de-al 57-lea hipermarket din rețea, la Pitești. Noul ...
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
KFC deschide al treilea restaurant din Pitești, în care a băgat 550.000 de euro
Sphera Franchise Group, cel mai mare operator de foodservice din România, continuă să investească în extinderea portofoliului ...