1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 20 º

Finanţe şi bănci

Altex a primit un împrumut de la BERD în valoare de 12 milioane de euro, pentru construirea unui centru logistic lângă București

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) a anunțat joi (01 octombrie 2020) că a acordat companiei Altex România un împrumut de de 12 milioane de euro, pentru o perioada de rambursare de 8 ani și cu o perioadă de grație de 1 an pentru construirea unui centru logistic lângă București.

01 oct, 2020 | ECONOMICA.net

Potrivit comunicatului BERD, această sumă reprezintă 70,5% din valoarea investiției. Împrumutul va fi folosit la finanțarea sau refinanțarea construcției, care se va întinde pe 37.144 de mp și se va situa în localitatea Dragomirești Vale.

Implementarea acestui proiect va duce la o reducere a costurilor companiei, care va renunța la alte spații închiriate, și va ajuta la extinderea operațiunilor, în special pe segmentul online. Restul de 29,5% din investiție va fi acoperită de Altex din fonduri proprii.

Altex a anunțat începerea lucrărilor de construcții la centrul logistic de la Dragomirești Vale încă din 2018, proiectul urmând a fi construit pe  un teren de 15,2 ha, achiziționat de companie pentru 5,5 milioane de euro. Investiția totală anunțată a fost de 37 de milioane de euro.

”Prima etapă a proiectului va fi finanţată în proporţie de 80% de către EximBank şi urmează a fi finalizată în trimestrul I al anului 2019. Etapa a doua a proiectului urmează să fie dezvoltată anul viitor şi necesită o investiţie de 15 milioane de euro pentru care Altex România caută finanţare”, arată un comunicat comun al băncii şi al companiei.

Noul centru logistic cumulează activitatea care desfășurată inițial în patru depozite.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO