Altex România preia creanța de 4,6 milioane de euro a Băncii Transilvania asupra Vivre Deco, aflată în insolvență

Altex România anunță preluarea creanței, împreună cu toate garanțiile aferente, de la Banca Transilvania, pe care banca o avea asupra companiei, Vivre Deco, companie românească de mobilier și decorațiuni interioare ce se află în procedură de insolvență. Altex devine astfel creditor garantat.
Andrada Ghira - joi, 27 apr. 2023, 16:05
Altex România preia creanța de 4,6 milioane de euro a Băncii Transilvania asupra Vivre Deco, aflată în insolvență

Valoarea totală a creanțelor preluate este de 4,6 milioane de euro. Prin preluarea acestui contract, Altex România devine creditor garantat în procedura de insolvență a Vivre Deco.

Prin semnarea contractului de cesiune de creanță, contractul de împrumut al companiei Vivre Deco, împreună cu garanțiile aferente, au fost transferate legal către Altex România. Retailerul electro-IT intenționează să investească în companie și să ajute la redresarea business-ului vivre.ro.

Problemele retailerului online Vivre au apărut încă de acum un an, când vânzările s-au redus considerabil. Din martie anul acesta, compania se află în insolvență. Aproape 900 de creditori au fost notificați de intrarea companiei în insolvență, potrivit celui mai recent raport al administratorului judiciar, consultat de Economica.net în platforma Termene.ro.

Termenul limită pentru verificarea creanțelor, întocmirea, publicarea în Buletinul Procedurilor de Insolvență a tabelului preliminar al creanțelor este 10 mai 2023, însă administratorul judiciar a cerut instanței prelungirea până la data de 6 iunie.

„În urma analizei modului în care poate fi derulată activitatea operațională astăzi în condițiile existente s-a constatat faptul că cele mai mari șanse de continuare a activității, cu costuri mici, este activitatea de Marketplace.În perioada se va trece la valorificarea stocurilor existente și eliberarea spațiilor logistice închiriate, astfel încât costurile de depozitare și logistică să fie eliminate”, se mai arată în raportul administratorului judiciar.

În primăvara anului trecut, Vivre anunța inițierea procedurilor de concordat preventiv ca măsură pentru protejarea și redresarea business-ului. În prima jumătate din 2022, afacerile retailerului online au scăzut cu 45%.

Vivre Deco are listate în Sistemul Multilateral de Tranzacţionare al BVB două emisiuni de obligaţiuni, în valoare totală de 10,45 milioane de euro, care în prezent sunt suspendate de la tranzacţionare.

“Putem ajuta la ieșirea din insolvență a companiei, având o abordare pro business, în măsura în care actualul management își dorește acest lucru. Acest context în care ne aflăm ar putea însemna o relansare a brandului Vivre pe piață. Suntem deschiși și flexibili dar mai ales suntem interesați să identificăm cele mai bune soluții, coerente cu obiectivele strategice și financiare ale companiei”, spune Dan Ostahie, CEO și fondatorul Altex România.

Această achiziție reprezintă un interes complementar pentru Altex România, de a dezvolta un marketplace de mobilier. Compania și-a extins activitatea în ultimii ani către noi categorii de produse, inclusiv mobilier, bricolaj, produse auto, jucării, băuturi și produse sanitare.

Altex este lider pe piața de retail din România, cu peste 125 de magazine deschise în țară. În aproape trei decenii de la ȋnființare, Altex s-a transformat dintr-un business local de import de televizoare, ȋn liderul pieței de produse electronice, electrocasnice, IT&C și multimedia din România.

 

Te-ar mai putea interesa și
Construcţii. Volumul lucrărilor din rezidenţiale a scăzut masiv cu 31,8%, în primul trimestru din 2024
Construcţii. Volumul lucrărilor din rezidenţiale a scăzut masiv cu 31,8%, în primul trimestru din 2024
Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut în primul trimestru din acest an faţă de perioada corespunzătoare din 2023 ca serie brută cu 7,1%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul......
Guvernul începe să se ocupe de legislația pentru Comunitățile de Energie. Potențialul de fotovoltaice pe acoperiș este, în București, de 680 MW
Guvernul începe să se ocupe de legislația pentru Comunitățile de Energie. Potențialul de fotovoltaice pe acoperiș ...
Ministerul Energiei inițiază un Grup de Lucru pentru dezvoltarea Comunităților de Energie în România și lansează ...
Rusia va ridica restricţiile asupra exporturilor de benzină – RBC
Rusia va ridica restricţiile asupra exporturilor de benzină – RBC
Guvernul de la Moscova a decis să suspende interdicţia temporară privind exporturile de benzină, deoarece piaţa este ...
EDS, din nou singurul cumpărător al energiei vândute de Hidroelectrica pentru livrare în 2025
EDS, din nou singurul cumpărător al energiei vândute de Hidroelectrica pentru livrare în 2025
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a ieșit din nou la vânzare de energie electrică ...