Altex rupe colaborarea cu eMag. Iese din Marketplace din cauza comisioanelor prea mari

Retailerul electroIT Altex, liderul pieţei de profil, a decis să iasă din platforma Marketplace a eMag. Susţine că, în ultima vreme, comisioanele practicate de cel mai mare retailer online din România au crescut semnificativ.
Economica.net - lun, 19 aug. 2019, 08:59
Altex rupe colaborarea cu eMag. Iese din Marketplace din cauza comisioanelor prea mari

După o prezență de mai bine de un an și jumătate pe Marketplace eMag, Altex a decis să parasească platforma, motivul acestei decizii fiind creșterea semnificativă a comisioanelor practicate de eMag, aspect ce ar conduce la imposibilitatea retailerului de a oferi „cel mai mic preț din România” la toate produsele, anunţă compania printr-un comunicat.

Astfel, începand cu 19 august, clienții vor putea achiziționa în continuare produsele dorite din cele 120 de magazine Altex și Media Galaxy și online pe platformele proprii altex.ro și mediagalaxy.ro.

„Am luat decizia de a părăsi platforma marketplace eMag deoarece în acest moment, creșterea comisioanelor ne fac imposibilă respectarea promisiunii de cel mai mic preț din România, o promisiune pentru ținerea căreia toți angajații ALTEX depun constant eforturi pentru optimizarea costurilor prin excelență în operațiuni și prin investiții inteligente în proiecte care cresc eficiența. Toate acestea fac ca ALTEX să fie o afacere profitabilă și sustenabilă și ne dau instrumentele care ne ajută să ne adaptăm modificărilor pieței prin propriile puteri, fără sprijin din partea statului, în timp ce arătăm soliditate în afaceri, consecvență și sustenabilitate în creștere și profit și respect față de promisiunile făcute clienților noști”, a precizat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

„Pentru ALTEX România, succesul nu se rezumă doar la vânzări și profit. Succesul ALTEX România înseamnă să te adaptezi indiferent de momentele grele care afectează iminent orice piață, să dai un adevărat exemplu despre cum se fac afacerile și să ai o contribuție la schimbarea în bine a societății, la dezvoltarea acesteia”, a declarat Florin David, Director E-commerce Altex Romania.

Altex vinde prin eMag Marketplace începând cu 24 februarie 2018, pentru început, conform datelor oficiale, retailerul plasând pe platforma concurentului aproximativ 900 de produse. Printre acestea, gadget-uri de mici dimensiuni, produse albe de mari dimensiuni, având însa, in general, doar cateva modele pe fiecare categorie.

Iniţial, în 2016, grupul Altex intrase pe platforma eMag prin Complet Electro Serv (CES), unul dintre principalii producători și distribuitori de echipamente electroIT. Retailerul nu a anunţat dacă va scoate şi CES din marketplace Mag, dar conform datelor de pe platformă, compania mai are un singur produs listat-un cuptor incorporabil resigilat.

De la începutul acestui an, Altex România, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a investit peste 10 milioane de euro pentru modernizarea, reamenajarea sau deschiderea de noi magazine. De asemenea, compania a investit peste 37 de milioane de euro într-un centru logistic lângă București, în comuna Dragomirești Vale.

Retailerul a raportat în 2018 o cifră de peste 3,5 miliarde de lei, cu 8% mai mare decât în 2017, în timp ce profitul a avut un salt de 30% în 2018 faţă de 2017, până la 63,5 mil. lei. 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Șeful Lamborghini: 2022, ultimul an în care livrăm doar mașini cu motoare cu ardere internă
Șeful Lamborghini: 2022, ultimul an în care livrăm doar mașini cu motoare cu ardere internă
Lamborghini se pregăteşte pentru sfârşitul modelelor echipate numai cu motoare pe combustie internă, urmând să îşi ...
FMI își înrăutățește estimarea privind evoluția economiei globale
FMI își înrăutățește estimarea privind evoluția economiei globale
Economia mondială ar urma să înregistreze un avans de 4,4% în 2022, faţă de o expansiune de 4,9% previzionată în ...
Comisia Europeană ar putea propune înghețarea fondurilor acordate Ungariei și Poloniei
Comisia Europeană ar putea propune înghețarea fondurilor acordate Ungariei și Poloniei
Comisia Europeană ar putea propune îngheţarea fondurilor europene pentru Polonia şi Ungaria, pe motivul încălcării ...