Alumil România raportează că a realizat o cifră de afaceri de 90,8 milioane de lei anul trecut, în creștere cu 24,5%

Compania Alumil ROM Industry S.A. („Alumil România”) anunță că a înregistrat o cifră de afaceri de 90,8 milioane de lei pentru 2021, însemnând o creștere de 24,5% față de anul 2020. Profitul net înregistrat de companie anul trecut a fost de 6 milioane de lei, față de 3,67 de milioane de lei în 2020.
Ion Dobreanu - mie, 30 mart. 2022, 17:07
Alumil România raportează că a realizat o cifră de afaceri de 90,8 milioane de lei anul trecut, în creștere cu 24,5%

Aproximativ 98,5 % din cifra de afaceri a fost realizată pe piața internă, diferența de 1,5% reprezentând exporturi către Alumil Industry S.R.L. din Republica Moldova, către compania mamă, Alumil Aluminium Industry S.A. din Grecia, și alte societăți.

Compania estimează că în cursul anului 2021 și-a menținut poziția de lider de piață cu o cotă estimată de aproximativ 25-28%, aceasta variind între 35% pe zona de retail și 20% pe zona de proiecte de mari dimensiuni.

„Anul trecut am reușit să consolidăm și mai mult relațiile cu partenerii printr-o comunicare transparentă și continuă în vederea onorării angajamentelor asumate față de aceștia. Suntem fideli parcursului nostru de a livra excelență atât din punct de vedere operațional, cât și din perspectiva produselor comercializate”, a declarat Marius Ioniță, Director General Alumil România.

“Vorbim de cercetare și inovare, sistemele ALUMIL de calitate superioară fiind certificate și recunoscute la nivel internațional. Produsele ALUMIL răspund cerințelor variate ale pieței precum și nevoii de integrare în designul de locuințe moderne, astfel asigurând premisele unei dezvoltări durabile”, a adăugat Marius Ioniță.

Ca parte a efortului constant de a oferi soluții optime pentru construcțiile contemporane, compania a dezvoltat un protofoliu de produse inovative și cu preformanțe deosebite: design minimalist, izolare termică avansată, niveluri ridicate de siguranță, rezistență la condiții meteo extreme, protecție împotriva focului, a cutremurelor, diverse soluții destinate persoanelor cu dizabilități, se specifică în comunicatul transmis de companie.

Pentru atingerea obiectivelor în următorii ani, Alumil România se va concentra pe creșterea calității serviciilor oferite clienților, o promptitudine sporită în onorarea comenzilor și ameliorarea timpilor de livrare. Parte din acest proces o constituie platforma B2B “My Alumil”, lansată la finele anului trecut, un instrument digital oferit partenerilor, menit sa ușureze procesul de achiziție. La aceasta se adaugă și investițiile făcute în modernizarea celor mai importante HUB-uri regionale din Cluj-Napoca și Iași, ce oferă o flexibilitate crescută în derularea operațiunilor la nivel zonal.

Despre Alumil

Alumil Rom Industry S.A. produce și comercializează o gamă variată de sisteme pentru realizarea ferestrelor și ușilor (glisante, batante, de compartimentare), a pereților cortină, sisteme outdoor și pergole bioclimatice, accesorii aferente acestor sisteme, respectiv sisteme de utilizare a energiei din surse regenerabile. Principalele activități ale companiei sunt cele de producție ale profilelor de aluminiu, mai exact procesarea profilelor prin montarea barierei termice și vopsire în câmp electrostatic, cât și comercializarea acestora.

Alumil România are sediul central și showroom la București și deține 2 HUB-uri regionale la Cluj-Napoca și Iași, precum și puncte de vânzare în alte 6 mari orașe din România, însumând o suprafață totală de depozitare de 27.203m² și un centru operațional cu facilități de producție și logistică la Filipeștii de Pădure, județul Prahova. Aici funcționează o instalație modernă de vopsire în camp electrostatic, capabilă să vopsească profile din aluminiu în toată gama de culori RAL.

Te-ar mai putea interesa și
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Piața crypto a pierdut peste 400 de miliarde de dolari: Slothana încă are șanse să genereze profit
Într-o altă seară de negocieri, marcată de evenimente tensionate și întunecate, prețul Bitcoin a căzut cu încă 5.000 de dolari, atingând un minim situat în jurul valorii de 61.000 USD....
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
După BYD și Chery, un alt producător chinez ar putea deschide o fabrică în Europa
La doar câteva săptămâni după ce BYD a anunțat oficial planul său de a construi o uzină în Ungaria și la câteva ...
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
TAROM și lecția sârbească de zbor cu arabii. Cum s-a redresat Air Serbia cu ajutor de la Etihad Airways în 10 ani
Guvernanții încearcă pentru a doua oară atragerea unui investitor străin în TAROM, companie care zboară de aproape ...
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Top 10 importatori de carne în 2023. Patru sunt lanțuri de magazine, cu Kaufland pe primul loc
Deși dezvoltă programe prin care încearcă să atragă producători locali de partea lor, dar și capital de imagine și ...